Plăcere pură de a conduce, noi actualizări: BMW Z4 pentru 2023

Cea mai recentă versiune a modelului decapotabil cu două locuri încorporează o serie de actualizări de detaliu.

Foto: BMW Group
BMW Z4 aduce experienţa roadster tradiţională în epoca modernă, cu motoare puternice şi tracţiunea spate, un concept de automobil centrat pe agilitate şi dinamică, un soft top clasic din material textil şi o ambianţă premium modernă în habitaclu.

Foto: BMW Group

Actualul BMW Z4 este pe piaţă din 2020 şi este construit de partenerul de producţie al BMW Group, Magna Steyr Fahrzeugtechnik, la Graz (Austria).

Lansarea pe piaţa mondială a noii ediţii va începe în noiembrie 2022.

Portofoliul de motoare cuprinde două propulsoare cu patru cilindri şi o unitate cu şase cilindri în linie care conferă BMW Z4 M40i o poziţie cu adevărat unică în segment. Modelul BMW M a reprezentat mai mult de 30% din vânzările de roadster la nivel mondial în ultima vreme; în Germania, BMW Z4 M40i a înregistrat un volum de până la 48%.

Foto: BMW Group

O selecţie largă de culori (sunt disponibile trei variante noi), jante suplimentare M din aliaj uşor în format de 19 inci şi luminile M Shadow Line oferă clienţilor noi opţiuni pentru a-şi pune propria amprentă individuală pe BMW Z4. În plus, cockpitul clasic al maşinii sport este combinat acum cu un panou de instrumente în Sensatec la BMW Z4 sDrive30i. Încălzirea scaunelor, deflectorul de vânt, spaţiul de stocare extins, sistemul de încărcare, Park Distance Control cu senzori în faţă şi în spate, oglinda retrovizoare cu efect antiorbire automat şi climatizarea automată pe două zone sunt dotări standard pentru toate variantele de model. De asemenea, BMW Z4 M40i şi BMW Z4 sDrive30i sunt echipate standard cu iluminare ambientală şi finisaje M pentru praguri.

Foto: BMW Group

Suspensia M Sport, acum parte a echipării standard pentru BMW Z4 sDrive30i, optimizează dinamica de condus cu reglajul său ferm pentru amortizoare şi arcuri. BMW Z4 M40i are suspensie M adaptivă cu amortizoare controlate electronic şi – la fel ca BMW Z4 sDrive30i – frâne M Sport cu etriere vopsite în albastru sau roşu. Modelul de vârf este echipat şi cu un diferenţial M Sport pe puntea spate, care este disponibil opţional pentru BMW Z4 sDrive30i.

AMI MÉG ÉRDEKELHET