Gastronomie în inima Franței – Parisul trebuie văzut (și) în acest an! (Partea a II-a)

La Paris, este imposibil să nu găsim o gustare pe placul nostru: indiferent de ce fel de mâncare ne place, există o versiune locală a acesteia – de obicei mai bună decât în orice alt loc.

Fotó: Shutterstock

În prima parte a seriei noastre despre Paris, am enumerat expozițiile la modă din capitala Franței în acest an, iar acum îți prezentăm atracțiile gastronomice. Ultimul capitol este dedicat destinațiilor pariziene atemporale.

SĂ MÂNCĂM CA PARIZIENII

Foto: Shutterstock

Cei mai buni bucătari din lume își pregătesc specialităţile culinare în restaurantele legendare vechi și noi din Paris, dar putem experimenta adânca pasiune a francezilor pentru gastronomie și la piaţa fermierilor ecologici de pe Bulevardul Raspail. Croissantele care însoţesc cafeaua de dimineaţă pot fi rivalizate doar de cele două minunate sandvișuri calde, croque monsieur și croque madame, iar după hrănitoarea salată nicoise sau quiche cu brânză și șuncă de la prânz, cu siguranţă vom rezista la vizitarea obiectivelor turistice. Cina să fie masa principală: ratatouille, fondue de brânză, specialitatea pe bază de fasole uscată, cassoulet, dar și un platou gustos de brânzeturi – toate sunt alegeri grozave!

Mâncărurile grele, cum ar fi friptura de miel cu rozmarin sau boeuf bourguignon trebuie lăsate pentru serile reci de iarnă.

Foto: Shutterstock

În restaurantele lanţului Chez Clement, apreciat atât de localnici, cât și de turiști, ne putem delecta la un preţ accesibil cu mâncăruri tradiţionale franţuzești, dar merită încercat și recent deschisul Le Servan, unde tradiţiile franceze se amestecă cu aromele asiatice. Vegetarienii se vor topi citind meniul din Mizon, iar cei care ar dori să-și petreacă prânzul bucurându-se de o priveliște de neegalat trebuie să se îndrepte spre Casa Luca cu o atmosferă familiară relaxată și cu vedere la Arcul de Triumf.
Nu există vacanţă fără răsfăţ, așa că să vorbim și despre dulciuri.
Să comandăm un Éclair sau să alegem câteva macarons în toate culorile curcubeului. Și dacă vara am dori ceva rece, suntem în cel mai bun loc posibil! Berthillon, faimosul salon de îngheţată din Paris, este un adevărat concept: combinaţiile fantastice de arome ale globurilor colorate lipsite de aditivi ne fac să uităm de căldură! Dar dacă nu avem chef să stăm la coadă, nici cel mai vechi loc de îngheţată din oraș, Raimo, nu ne va dezamăgi.

DUPĂ LĂSAREA ÎNTUNERICULUI

Foto: Pixabay

Parisul este numit orașul luminilor datorită faptului că era un centru de educaţie și al ideilor în epoca iluminismului și mai târziu datorită adoptării iluminatului stradal, așa că nu-i de mirare că viaţa pulsează în oraș chiar și după apusul soarelui. Pe măsură ce magazinele și restaurantele mici, de familie, se închid, se aprind luminile, se umplu barurile de bere, vin, cocktailuri și divertisment. Cele mai bune petreceri techno din centrul orașului trebuie căutate la 824 heures, de cea mai trendy priveliște ne putem bucura de pe acoperișul clubului Sierra Neon, iar dacă dorim un loc legendar, să mergem la La Machine du Moulin Rouge! Desigur, și la Paris vara este a festivalurilor frenetice! În ultimele zile din august, Billie Eilish, The Chemical Brothers și Florence + The Machine se vor număra printre vedetele festivalului Rock en Seine.

În următoarea parte a seriei noastre, vom arunca o privire asupra câtorva dintre clasicii de neratat ai Parisului.

AMI MÉG ÉRDEKELHET