Íme 4 kitűnő budapesti étterem, ha keleti ízekre vágysz

Mutatunk pár budapesti vendéglátóhelyet, ahol egyszerűen megismerkedhetünk a közel-keleti ételek varázsával.

Fotó: Shutterstock


ARZ 

Az ARZ étteremben olyan autentikus libanoni ételeket kóstolhatunk meg, mint a húsos Sambusek és a csirkés Shish Taouk. Az étterem főszakácsa több mint 10 éves libanoni, illetve dubaji tapasztalattal a háta mögött készíti a hideg és a meleg mezzéket. Ha már ott vagyunk, a desszerteket is érdemes kipróbálni: választhatuk sajtos kunafát, de akár pisztáciás baklavát is.

Cím: 1052, Budapest, Apáczai Csere János utca 12-14.

Türkiz 

Ha a szokásos döneren kívül megkóstólnánk valamit a török konyhából, a Türkiz jó választás lehet. Az étteremben különféle mezzéket, grillezett tintahalat, bárányhúsos ételeket ízlelhetünk meg. A vegetáriánusoknak sem kell beérniük egy salátával: a bademli kabaktól (mandulás cukkíni) kezdve az Antep dolmáig (rizses, fűszeres padlizsán) a húsételeket mellőző vendégeknek is van miből választaniuk.

Cím: 1052, Budapest, Nádor utca 36.

Shiraz Lounge & Restaurant 

A Ráday utca közepén található Shirazban igazi közel-keleti hangulat vár ránk. Fűszerek illata, vízipipa-füst, teafőzők és szőnyegek tarka egyvelege borítja be az éttermet. Étlapjukon a perzsa konyha legjavával találkozhatunk: gránátalmás lencseleves, joghurtos-fűszeres Jouje Lari, baklavás jégkrém és perzsa raguk széles kínálata várja a vendégeket.

Cím: 1092, Budapest, Ráday utca 21.

Pingrumba 

A Pingrumba egyszerre több ország ételeivel veszi le a lábáról a vendégeket. Hitvallásuk szerint fél lábbal még kedvenc közel-keleti és észak-afrikai tájaikon maradnak, de útközben beugranak Perzsiába, Nyugat-Ázsiába és meg sem állnak Indiáig. A hummuszostól kezdve a gránátalmás, sültpaprikás, bárányos vagy éppen spenótos ételekig terjedő választéknak köszönhetően a Pingrumbában a vegetáriánusok, a vegánok és a húsevők is eltölthetnek egy-egy kellemes étkezést.

Cím: 1024, Budapest, Széll Kálmán tér 6.

AMI MÉG ÉRDEKELHET