În locul aglomeratei și scumpei Veneții, alege o alternativă la fel de frumoasă: Treviso!

La 30 de minute cu trenul de Veneția, Treviso este aproape la fel de bogată în istorie, clădiri medievale și canale romantice.

Foto: Shutterstock

Veneția este din ce în ce mai puțin capabilă să facă față numărului mare de vizitatori. Se estimează că orașul italian primește aproximativ de cinci ori mai mulți turiști pe o zi decât populația sa permanentă. În Treviso, această cifră este mult mai scăzută, în timp ce orașul de la confluența râurilor Sile și Botteniga are, de asemenea, un aer venețian. De exemplu, unul dintre cele mai frumoase canale din oraș, "Canale dei Buranelli", trece prin centrul orașului.

Foto: Shutterstock

Nu doar canalele fac din Treviso un oraș romantic, ci și capodoperele arhitecturale.

Unul dintre cele mai faimoase repere ale sale este Fontana delle Tette, care decorează orașul încă din 1559. În trecut, cu ocazia unor sărbători de toamnă, din cele două fântâni a curs vin în loc de apă - alb de la un sân, roșu de la celălalt.

Foto: Shutterstock

Dacă te-a fermecat Piața San Marco din Veneția, îți va plăcea Piazza Dei Signori din Treviso.

Piața, construită în secolul al XIII-lea, este situată în inima orașului și este înconjurată de clădiri istorice, precum Palazzo dei Trecento și Palazzo del Podesta. Pe lângă Piazza dei Signori, poți vizita și Piața San Vito și Piazza del Duomo, iar dacă ești în trecere pe acolo, nu uita să încerci pe terasele restaurantelor celebrul tiramisu, originar din Treviso.

Foto: Shutterstock

Printre clădirile impunătoare din oraș se numără Cattedrale di San Pietro Apostolo, care datează din secolul al VI-lea. Clădirea este flancată de șase coloane romanice, iar în interior se poate admira o pictură de Tiziano Vecellio, unul dintre cei mai faimoși artiști renascentiști. Călătorii pot vizita și cripta din secolul al XI-lea de sub catedrală.

Foto: Shutterstock

Dacă acest lucru nu este de ajuns, una dintre cele mai deosebite atracții din Treviso sunt zidurile castelului din secolul al XVI-lea. În timpul verii, în zonă se organizează diverse programe gastronomice și degustări de vinuri, ceea ce poate fi o modalitate excelentă de a te relaxa cu o plimbare de seară în jurul zidurilor.

AMI MÉG ÉRDEKELHET