Vrei să călătorești în Portugalia? Acum poți obține un abonament feroviar nelimitat pentru 49 EUR!

Iată tot ce trebuie să știi despre locurile în care este valabil abonamentul feroviar lunar din Portugalia și despre cum poți cumpăra unul.

Tren în gară
Foto: Shutterstock

Călătoriile pe calea ferată sunt la modă în această vară, iar Portugalia se alătură cu o nouă ofertă, introducând un abonament feroviar care permite pasagerilor să călătorească lunar (aproape) nelimitat cu trenul pentru 49 de euro. Astfel, conform EuroNews, Portugalia se alătură altor țări, printre care Germania și Spania, care au lansat deja bilete sau oferte feroviare economice.

Fotó: Shutterstock

Permisul național de călătorie cu trenul, emis de compania feroviară națională Comboios de Portugal (CP), costă 49 de euro pe lună. Acesta este disponibil pentru toți pasagerii, inclusiv pentru turiști, fiind valabil pe toate rețelele de trenuri regionale, cu câteva excepții.

Persoanele care călătoresc cu acest abonament pot efectua un număr nelimitat de călătorii, fără restricții de timp.

Totuși, spre deosebire de legitimația de călătorie cu preț identic din Germania, biletul portughez nu este disponibil în autobuze sau în trenurile intercity, cum ar fi serviciile Alfa Pendular, Intercidades, InterRegional și Internacional. De asemenea, nu este valabil pentru rețelele urbane din Porto, Lisabona și Coimbra. Abonamentul nu este valabil nici pe rutele Régua-Pocinho (linia Douro), Coimbra-Figueira da Foz (suburbia Coimbra), Pinhal Novo-Évora și Pinhal Novo-Vila Nova da Baronia (linia Alentejo) și Pinhal Novo-Tunes (linia Sud).

Foto: Pixabay

Abonamentul feroviar național portughez este disponibil pentru toți călătorii, dar trebuie să deții un card de client CP. Acesta poate fi solicitat cu ușurință la casele de bilete CP din întreaga țară și costă 6 EUR. Pentru a cumpăra un card, trebuie să aduci un document oficial de identificare, cum ar fi o carte de identitate, un permis de conducere sau un pașaport, și o fotografie color tip pașaport. De asemenea, trebuie să completezi modelul de cerere de card CP, care poate fi descărcat de aici. Cardul național de transport feroviar este valabil o lună și poate fi achiziționat începând cu data de 21 a fiecărei luni pentru luna următoare.

AMI MÉG ÉRDEKELHET