Unde merită să mâncăm, ce trebuie să vedem în cartierul Soho din Londra?

Unde să luăm micul dejun, prânzul și unde să facem shopping în cartierul boem al capitalei britanice?

Foto: Unsplash

Dacă mergi la Londra în viitorul apropiat, atunci pe lângă vizitarea obiectivelor turistice în timpul zilei, cufundă-te în viața londonezilor și în cartierul de divertisment al orașului. Pub-uri, gastronomie internațională, câteva locuri obligatorii și câteva recomandate în celebrul Soho.

Foto: Shutterstock

Situat în inima capitalei britanice, cartierul Soho poate fi încadrat în general după cum urmează: la sud este delimitat de Piccadilly Circus, Shaftesbury Avenue și Cambridge Circus, la est de Charing Cross Road, la nord de Oxford Street, iar la vest de Regent Street. Strada principală din Soho este Old Compton Street, fiind o parte a orașului plină de culoare, primitoare, cu atmosferă specială, cu restaurante, pub-uri, magazine fantastice și cluburi.

În secolul al XIX-lea, Soho era încă un cartier notoriu al Londrei, plin de gangsteri, iar apoi, în secolul al XX-lea, a fost unul dintre primele districte gay din Europa. În același timp, au început să înflorească și micile teatre locale.

Soho a atras din ce mai mulți oameni dornici de distracție, iar securitatea publică a devenit din ce în ce mai ridicată.

În ultimii 70 de ani, punkiști, rockeri, fani ai fotbalului și muzicieni de jazz au trăit împreună pașnic în acest mediu boem.

PENTRU MICUL DEJUN – REGENCY CAFE

Foto: Regency Cafe

Regency Cafe s-a deschis în 1946 pe Regency Street. Merită să începem aici vizitarea orașului cu un mic dejun englezesc clasic și consistent (ouă, bacon, cârnați, fasole, roșii cherry, cafea și pâine prăjită). Nu este un loc luxos, dar servirea este rapidă și cu siguranță oferă o calitate bună în mod obișnuit. O mulțime de muzicieni și sportivi merg la Regency, care este și un loc de întâlnire pentru fanii Tottenham Hotspur. De aici ne putem plimba cu ușurință la Westminster Abbey sau la Palatul Buckingham..

CEL MAI VECHI PUB DIN LONDRA – THE RED LION

Aici ne putem bucura de adevăratul sentiment de pub englezesc. Locul are peste 400 de ani, deși acest lucru este greu de verificat, dar cu siguranță este unul dintre cele mai vechi pub-uri din Londra. Să cerem un pint de bere (este ceva mai puțin decât o halbă) și să savurăm atmosfera locului! După ce ne-am tras sufletul, să continuăm turul prin Soho.

PENTRU PRÂNZ – BERENJAK

Foto: Facebook

Locul evocă restaurantele din Teheran, atât din punctul de vedere al decorului, cât și al aromei și al gustului autentic al mâncărurilor. Dacă ne place bucătăria persană, nu vom fi dezamăgiți aici. Să cerem felurile clasice: kebab de pui, hummus, lipie. Berenjak nu este departe de Leicester Square, celebrul centru de teatru al Londrei, așa că poate fi grozav înainte și după un spectacol de teatru. (Adresa: 27 Romilly Street W1D 5AL)

DACĂ VREM SĂ FACEM SHOPPING – CARNABY STREET

Foto: Unsplash

Celebra stradă comercială a zonei este Carnaby Street, construită în 1685 și denumită după o casă care se afla încă acolo la acea vreme. În anii 1820, aici a funcționat o piață, apoi tot mai multe cluburi și magazine și-au deschis porțile și a devenit o stradă comercială la modă, dar totuși oarecum alternativă. Iar dacă ne dorim puțină cultură după cumpărături, să vizionăm unul dintre spectacolele de teatru din Soho!

AMI MÉG ÉRDEKELHET