Alternative de cazare – cum să călătorești cu buget redus (Partea a II-a)

În afară de costurile de călătorie, cele mai mari economii pot fi făcute la cazare. Aici - dacă vă îndepărtaţi de cele mai bune oferte de pe Booking și Airbnb – puteţi găsi multe opţiuni ieftine.

Bani si documente pe masa
Foto: Shutterstock

În prima parte a seriei noastre, ți-am arătat cum să economisești costurile de călătorie, acum vom vedea cum să obții cazare mai ieftină, iar în ultima parte vom relata, care sunt modalitățile costeficiente, prin care poți să-ți prelungești șederea chiar și în locuri îndepărtate.

Foto: Shutterstock

În ultimele decenii, au apărut mulţi furnizori de cazare comunitară și ONG-uri precum Couchsurfing, care oferă cazare gratuită la localnici.

Aceste organizaţii servesc, de obicei, și o cauză socială sau de mediu.

Printre exemple se numără BeWelcome sau Servas, servicii non-profit de schimb de ospitalitate care pun în legătură călătorii cu gazde care oferă cazare gratuită și sfaturi de călătorie locale. Trustroots urmărește, de asemenea, să promoveze comunicarea interculturală și consolidarea comunităţii, în timp ce Warmshowers deservește în mod special bicliștii care întreprind drumeţii mai lungi, punându-i în legătură cu gazde care sunt bucuroase să ofere dușuri calde și locuri de dormit pentru bicicliști.

Fotó: Shutterstock

În special pentru cei care locuiesc în capitale sau în orașele mari, un schimb de locuinţe poate fi o modalitate bună de a găsi cazare într-o destinaţie populară. Astfel, ne putem muta în casa unei alte persoane, în timp ce aceasta poate utiliza apartamentul nostru, care în acea perioadă oricum ar fi gol. Există multe organizaţii la care ne putem înregistra, cele mai populare fiind Home Exchange, People Like Us, Love Home Swap, HomeLink și Switchome.

Nu dispunem de o casă sau apartament pe care să-l oferim ca schimb?
Din fericire, putem să folosim locuinţe gratuite dacă, pe o perioadă determinată, întreţinem proprietatea unei familii într-o ţară străină. Acest lucru poate implica orice, de la tunderea și curăţarea gazonului, până la udarea plantelor și hrănirea animalelor de companie. Așadar, dacă nu ne deranjează un pic de muncă suplimentară, putem consulta site-uri precum Trustedhousesitters, MindMyHouse sau Nomador.

PROGRAME BUNE – GRATUIT

Merită să verificăm reducerile locale, deoarece majoritatea ţărilor oferă opţiuni de vizitare gratuită a obiectivelor turistice. Iată câteva exemple!

  • La Paris, Louvre este gratuit în prima duminică a fiecărei luni și pe 14 iulie, iar majoritatea muzeelor sunt gratuite pentru cetăţenii UE sub 26 de ani.
  • În Italia, muzeele publice și anumite biserici sunt gratuite în prima duminică a fiecărei luni.
  • Majoritatea muzeelor mari din Londra (ca British Museum sau National Gallery) sunt gratuite.

În plus faţă de cele de mai sus, putem alege și opţiuni cu reducere pentru explorarea orașelor. Majoritatea metropolelor au tururi gratuite cu ghizi locali amuzanţi și adesea bine pregătiţi profesional, iar participanţii pot plăti pentru tururi în funcţie de cât de mulţumiţi au fost.

În următoarea parte a seriei noastre, vei afla care sunt modalitățile costeficiente, prin care poți să-ți prelungești șederea.

AMI MÉG ÉRDEKELHET