Cazare spectaculoasă în Norvegia: 5 cabine la marginea stâncilor

Clădiri interesante în locuri interesante – acesta ar putea fi sloganul formei norvegiene de arhitectură Holon Arkitektur.


În secolul al 9-lea, Hrafna-Flóki Vilgerðarson a pornit din Sveio și a ajuns în Islanda de azi, de la el venind denumirea insulei în care s-a și stabilit. În Sveio, micuța comună de pe coasta norvegiană, cinci case speciale îl comemorează deja pe celebrul navigator viking – cabinele fiind denumite după rudele lui Hrafna-Flóki Vilgerðarson.

Foto: Instagram

Nu acesta este însă elementul cel mai important al celor cinci case speciale de lemn, care asigură o cazare deloc obișnuită. Cabinele aproximativ triunghiulare, proiectate de Holon Arkiterktur cu sediul la Bergen, oferă vedere completă la mare. Structura și materialele mini-caselor de lângă farul Ryvarden le fac rezistente la condițiile meteorologice extreme. Și forma lor este funcțională, pentru a reduce la minim pagubele cauzate de vânturi și furtuni.

Cabinele comandate de Asociația Turistică din Haugesund (casele fiind la aproximativ jumătate de oră cu mașina de acest oraș) se potrivesc cu mediul înconjurător, iar construcția lor n-a modificat habitatul natural, adică nu a fost nevoie să fie distruse stâncile. Micile cabine includ o bucătărie echipată, living cu șemineu și baie.

Galerie foto:

AMI MÉG ÉRDEKELHET