Cel mai lung traseu din lume duce din Africa până în Siberia

Distanța de 22 de mii de kilometri poate fi parcursă în 561 de zile, dacă mergem 8 ore pe zi...

Foto: Unsplash

Cel mai lung drum traseu din lume duce din Cape Town (Africa de Sud) până la Magadan (Rusia). Este vorba de o distanță de 22.387 kilometri – prin comparație, Drumul Mătăsii are o lungime de 6.400 de kilometri. Și de cât timp am avea nevoie pentru a finaliza pe jos acest record de drumeție? 4.492 de ore, ceea ce înseamnă 187 de zile de mers pe jos fără oprire, sau 561 de zile cu câte 8 ore de mers. Traseul traversează 3 continente, 17 țări și șase fusuri orare, în așa fel încât să nu fim niciodată nevoiți să urcăm pe o navă sau un avion – vom merge doar pe pământ sau poduri.

CELE DOUĂ CAPETE

  • Cape Town este capitala legislativă a Republicii Africa de Sud și al doilea oraș ca populație al țării, sediul parlamentului și al multor alte instituții guvernamentale. Și-a primit numele de la faptul că se află aproape de Capul Bunei Speranțe.
  • Magadan este un oraș-port din Orientul Îndepărtat al Rusiei, situat la coasta de nord a Mării Ohotsk. Orașul de 100 de mii de locuitori este înconjurat de munți înalți de 1.500 de metri. Chiar și în cea mai caldă lună, iulie, temperatura medie este de doar 11 grade.
AMI MÉG ÉRDEKELHET