Top 7 – cele mai scumpe restaurante cu stele Michelin din Europa

După ce a cercetat meniurile restaurantelor cu stele Michelin, Chef's Pencil a dezvăluit lista cu cele mai scumpe dintre ele.

Să mănânci la un restaurant cu stele Michelin nu trebuie neapărat să fie scump, dar să recunoaștem, multe dintre aceste restaurante de lux costă mulți bani. Dar exact cât de scumpe sunt aceste locuri? Revista internațională de gastronomie Chef's Pencil a realizat recent un studiu pentru a afla. Constatările se bazează pe prețul unui meniu complet de degustare, care include adesea între 8 și 12 feluri pentru cină.

1. Sublimotion (Ibiza – Spania)

Foto: Sublimotion

Meniu de degustare de top: 1.500 Euro

Sublimotion oferă oaspeților o experiență de realitate augmentată cu un bucătar virtual care pregătește mâncarea în fața fiecărui oaspete. Rezultatul este o masă delicioasă de care clienții se pot bucura într-o lume virtuală. Deși Sublimotion nu a primit încă nicio stea Michelin, bucătarul-șef Paco Roncero are două stele Michelin.

​2. Alchemist (Copenhaga – Danemarca)

Foto: Alchemist

Meniu de degustare de top: 1.140 euro (8.500 coroane daneze)

Alchemist își propune să copleșească simțurile cu un meniu de degustare de 50 de feluri, estimat a necesita 4-6 ore, precum și spectacole live și instalații de artă unice. Restaurantul se mândrește cu o pivniță cu 10.000 de sticle și este un punct de reper cu privire la standardele combinațiilor sale de vinuri. Printre aceste creații neobișnuite din meniu putem găsi zeamă de roșii transformată într-un bulgăre de zăpadă, piept de porumbel cu ceară de albine și creier de miel.

​3. Guy Savoy (Paris – Franța)

Foto: Guy Savoy

Meniu de degustare de top: 530 Euro

Restaurantul Guy Savoy este o priveliște pentru ochi datorită mâncărurilor sale colorate și a artei plastice contemporane care împodobește pereții celor șase camere ale sale. Măncăruri spumoase și flori de primăvară atrag atenția, oferind clienților o experiență rafinată pe malul râului Sena.

​4. Piazza Duomo (Alba – Italia)

Foto: Piazza Duomo

Meniu de degustare de top: 500 Euro

Restaurantul deține propria grădină bio, asigurându-se că frunzele și legumele sale parcurg doar o mică distanță înainte de a fi utilizate în feluri delicioase de mâncare. Situată în regiunea Piemont, Piazza Duomo stabilește standardul pentru bucătăria locală, fiind un fel de avocat în lumea bucătăriei italiene.

​5. Ciel Bleu (Amsterdam – Olanda)

Foto: Ciel Bleu

Meniu de degustare de top: 495 euro

Restaurantul Ciel Bleu de două stele Michelin, situat în cartierul Zuid din Amsterdam, este cunoscut pentru crabul cu caviar Baeri și înghețată Beurre blanc. Din experiență face parte vederea panoramică asupra orașului de la etajul 23 al hotelului Okura. VIP-urile pot rezerva „masa bucătarului”, unde pot vedea cum se pregătește masa lor. Meniul exclusiv de caviar, denumit Caviar Ciel Bleu, costă 495 de euro, dar se zvonește că merită fiecare bănuț.

​6. Hélène Darroze at The Connaught (Londra – Regatul Unit)

Fotó: The Connaught

Meniu de degustare de top: 470 euro (395 lire sterline)

La unul dintre cele cinci restaurante cu trei stele Michelin din Londra, bucătarul francez Hélène Darroze oferă un meniu exclusiv pe bază de trufe. Hélène Darroze, care conduce și un restaurant cu două stele Michelin în Paris, a fost votată cea mai bună femeie bucătar în 2015

​7. Arpège (Paris – Franța)

Foto: Arpège

Meniu de degustare de top: 460 euro

Probabil cel mai faimos restaurant din lume pentru mâncăruri vegetariene. Bucătarul-șef Alain Passard și-a păstrat cele trei stele Michelin timp de două decenii, iar restaurantul său se află în mod constant printre cele mai bune 50 de restaurante din lume

AMI MÉG ÉRDEKELHET