Visul turiștilor: cele mai sigure orașe mari din lume

Unde nu trebuie să ne facem griji cu privire la hoții de buzunare sau la furtul bagajelor noastre?

Szingapúr, Marina Bay
Foto: Unsplash


Contează foarte mult cum ne pregătim psihic pentru o călătorie: dacă destinația este sigură, așteptarea și șederea sunt, de asemenea, mai calme, nu este nevoie să ne facem asigurare specială sau să ne gândim la diverse tehnici împotriva hoților de buzunare și înșelăciunilor, ci ne putem bucura de gastronomia, cultura sau plajele locului. Pentru a cunoaște mai bine o țară și viața locuitorilor ei, este aproape esențial să ieșim și seara. Însă trebuie să renunțăm la o mulțime de experiențe dacă o zonă frumoasă este periculoasă.

Foto: Unpslash

Tokyo

În studiul realizat de EIU (The Economist Intelligence Unit) au fost examinate 60 de mari orașe pe baza a 57 de criterii, rezultatul maxim fiind de 100 puncte. Primul loc, cu 92 puncte, a fost obținut de capitala Japoniei, Tokyo (totodată și cel mai populat oraș din lume, cu 37,3 milioane de locuitori), care a fost printre primele cinci în 4 domenii principale: digital, medical, infrastructură și securitate personală. Nu este prima medalie de aur a capitalei japoneze, Tokyo fiind pe primul loc și în 2017 și 2018.

Foto: Unsplash

Singapore, Marina Bay

Pe baza listei, cele mai sigure orașe se găsesc în Asia de Est, locul doi fiind obținut de Singapore (așa că nu rata cel mai bun bar din lume, Atlas). Și alte orașe orientale se află în fruntea clasamentului, Osaka completând podiumul, dar și Seul este în top 10. Surprinzător, doar două orașe europene au ajuns printre primele 10.

Top 20 cele mai sigure oraşe mari din lume

  1. Tokyo, Japonia
  2. Singapore
  3. Osaka, Japonia
  4. Amsterdam, Olanda
  5. Sydney, Australia
  6. Toronto, Canada
  7. Washington, SUA
  8. Coppenhaga, Danemarca
  9. Seul, Coreea de Sud
  10. Melbourne, Australia
  11. Chicago, SUA
  12. Stockholm, Suedia
  13. San Francisco, SUA
  14. Londra, Marea Britanie
  15. New York, SUA
  16. Frankfurt, Germania
  17. Los Angeles, SUA
  18. Wellington, Noua Zeelandă
  19. Zürich, Elveţia
  20. Hong Kong

Video despre Singapore

youtu.be

Singapore 8K
AMI MÉG ÉRDEKELHET