Cele mai speciale 5 stațiuni balneare din lume

Băile calde medicinale și termale oferă un program grozav pe tot parcursul anului, dacă simțim că ne-am săturat de zilele stresante. Următoarele 5 stațiuni pot fi chiar și principala atracție a unei călătorii!

Foto: Pixabay

Apele care ies din scoarța terestră au numeroase efecte benefice asupra organismului, de care merită să profităm în orice perioadă a anului. Vă prezentăm cele mai exclusiviste și mai frumoase băi medicinale și termale de pe Pământ.

Cascate del Mulino – Italia

Foto: Unsplash

Este cea mai cunoscută priveliște de pe Instagram din Toscana, pe care mulți o confundă cu izvoarele termale Terme di Saturnia. Într-adevăr, este și acela un program grozav, dar nu se compară cu apa albastră de la Cascate de Mulino, care poate fi vizitată 24 de ore din 24 și, în plus, complet gratuit. Aici, apa termală trece prin bazinele naturale de calcar, oferind o experiență și priveliște maiestuoasă, în timp ce apa sulfuroasă curge la o temperatură constantă de 37°C.

Pamukkale – Turcia

Foto: Shutterstock

În parcul natural care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO există 17 izvoare termale. Apa turcoaz a primit din cele mai vechi timpuri numeroși vizitatori celebri, inclusiv regina egipteană Cleopatra. Chiar și în prezent, vizitatorii caută relaxare completă și vindecare în aceste izvoare balneare cu o temperatură de aproximativ 36°C, despre care se crede că sunt deosebit de eficiente în tratamentul bolilor cardiovasculare și pentru probleme de tensiune arterială. Și dacă ne-am săturat să ne relaxăm în apă, putem face o plimbare cu barca printre ruinele orașului antic Hierapolis, putem vizita muzeul care prezintă descoperirile istorice din Hierapolis și meșteșuguri din epoca bronzului sau putem savura o băutură delicioasă în cafeneaua parcului, care oferă o priveliște magnifică asupra orașului.

Laguna albastră – Islanda

Foto: Unsplash

Laguna situată la doar 10 minute de aeroportul Keflavik este un program islandez perfect. Întinsă pe o suprafață de 8,7 km², apa de mare geotermală de culoare albastră-albă a Lagunei Albastre, bogată în minerale și alge speciale, ne va relaxa perfect. Apa de 37-38°C curge de-a lungul stâncilor cu mușchi, de unde avem o priveliște fabuloasă asupra munților. Să ne pregătim pentru un program de mai multe ore, pentru că după ce am băut în barul din apă nu vom mai dori să plecăm prea curând, ca să nu mai vorbim că putem folosi sauna și cabina cu aburi. O dată ajunși acolo, să nu ratăm nici o baie în cascada caldă și vizitarea peșterii.

​Uunartoq – Groenlanda

Foto: Shutterstock

Există o mulțime de izvoare termale pe cea mai mare insulă de pe Pământ, dar numai în unul ne și putem bălăci. Ascuns printre vârfurile munților, Uunartoq vine cu o priveliște uimitoare asupra aisbergurilor, a peisajului înzăpezit și a balenelor din mare. Izvoarele termale oferă o căldură plăcută pe tot parcursul anului: temperatura apei variază între 34-38°C. Se poate ajunge acolo doar cu barca, și merită drumul chiar și vara, când putem explora orașul din apropiere, Nanortalik, și așezarea numită Qaqortoq.

​Takaragawa Onsen – Japonia

Fotó: Shutterstock

Izvoarele termale Takaragawa Onsen curg între vârfurile înzăpezite ale parcurilor naționale Joshin'etsukogen și Oze. Avem de ales dintre patru băi în aer liber, dar nu contează la care mergem (cel mai bine este să le încercăm pe toate), întrucât în toate ne putem simți aproape de natură. Mediul forestier, care se schimbă în funcție de anotimpuri, ne face să ne simțim ca și cum am fi direct în paradis. Vizitatorii se pot bucura de un centru balnear cu băi interioare și în aer liber, deschis 24 de ore pe zi.

AMI MÉG ÉRDEKELHET