China își propune să stimuleze turismul prin scutirea de vize pentru cinci țări europene

China va permite în curând intrarea fără vize a cetățenilor din cinci țări europene și din Malaezia.

Foto: Shutterstock



Începând cu 1 decembrie, cetățenii din Franța, Germania, Italia, Olanda, Spania, Olanda, Spania și Malaezia vor putea intra în China pentru o perioadă de până la 15 zile fără viză. Programul de testare va fi în vigoare timp de un an.


Măsurile stricte ale Chinei împotriva pandemiei, care au inclus carantină obligatorie pentru toate persoanele care sosesc, au descurajat multe persoane să viziteze țara timp de aproape trei ani. Restricțiile au fost ridicate la începutul acestui an, dar călătoriile internaționale nu au revenit încă la nivelul de dinaintea pandemiei. În primele șase luni ale anului, China a înregistrat 8,4 milioane de intrări și ieșiri ale străinilor, potrivit statisticilor privind imigrația. Această cifră se compară cu 977 de milioane pentru tot anul 2019, ultimul an înainte de pandemie.

Foto: Shutterstock

În acest an s-a înregistrat o creștere a interesului pentru China ca destinație turistică în rândul europenilor. Datele agenției de turism online Trip.com arată o creștere cu 663% a numărului total de rezervări din Europa către China, comparativ cu 2022, și o creștere de aproape 29% față de 2019. Marea Britanie și Germania s-au numărat printre primele 10 surse de călători care au sosit în China la nivel global, arată datele. Shenzhen și Shanghai sunt cele mai populare destinații.

Foto: Shutterstock

Dincolo de noile sale scheme de scutire de vize, țara încurajează în continuare turismul prin promovarea atracțiilor culturale și istorice. De asemenea, China îmbunătățește infrastructura turistică prin investiții în tehnologie, ghiduri de călătorie și sisteme de plată electronică.

AMI MÉG ÉRDEKELHET