Cele mai bune locuri din lume pentru ciclism montan

Unii spun că munții există pentru a fi escaladați. Alții susțin că în pante nu trebuie să cobori cu frâna trasă, ci dimpotrivă, în viteză și într-un nor de praf și pietriș.

Foto: Getty Images

Booking a realizat o listă a celor 5 destinații de top pentru ciclism montan de pe planetă, potrivit clienților platformei de rezervări.

Riva del Garda, Italia

Foto: www.gardatrentino.it

Panorame montane uimitoare? Da! Trasee variate, de diferite niveluri? Da! Gastronomie italiană senzațională? Dublu da! Riva del Garda este locul de vis al cicliștilor montani, cu multe trasee de-a lungul râului Adige și cu panorame spectaculoase asupra lacului.

​Moab, SUA

Foto: Unsplash

Deșertul nu a fost niciodată atât de atrăgător... Terenul prăfuit, în culoarea ruginie a deșertului din jurul orașului Moab din statul american Utah oferă o mulțime de trasee de ciclism montan. Există rute pentru toate nivelurile, iar cei care doresc senzații tari pot să încerce traseul Slickrock - plin de adrenalină dar și cu priveliști uimitoare asupra văii.

Winterberg, Germania

Foto: BikePark Winterberg

Dacă vine vorba de coborâri rapide, dar periculoase, Winterberg poate concura cu orice traseu montan pentru biciclete din Europa - dar se și diferențiază prin varietatea terenului, plin de treceri înguste, rădăcini, șanțuri. Celor cărora le plac trick-urile trebuie să știe că aceste pante solicitante îi pot ține ocupați și pe cei mai pricepuți bicicliști.

Whistler, Canada

Foto: Unsplash

Whistler este una dintre cele mai bune destinații de schi în timpul iernii, dar primăvara se transformă într-un paradis pentru ciclismul montan, cu cele mai lungi trasee de coborâre din lume. Iar dacă ținem cont de fundalul dramatic oferit de peisajul spectaculos, e ușor de înțeles de ce Whistler este atât de iubit în subcultura mountain bike.

Leogang, Austria

Foto: Klemens König/BikePark Leogang

Cele mai apropiate destinații din listă sunt vârfurile Alpilor din jurul Leogang, din districtul Zell am See, în regiunea austriacă Salzburg. O zonă frumoasă, perfectă pentru ciclism, Leogang oferă numeroase trasee și, mai mult decât atât, aici se găsește și BikePark Leogang, un complex potrivit pentru toate nivelurile, care în 2017 a găzduit Campionatul Mondial Mountain Bike.

AMI MÉG ÉRDEKELHET