Ce nu vedem în fotografii – ce înconjoară clădirile celebre din lume?

Vă arătăm împrejurimile celor mai cunoscute clădiri și atracții turistice din lume - fotografiile aeriene dezvăluie detalii surprinzătoare...

Foto: Shutterstock

Unele clădiri și opere de artă cu semnificație istorică arată uimitor în fotografii, dar în realitate abia dacă le putem vedea, deoarece sunt înconjurate de un centru urban aglomerat. Fiți pregătiți, următoarele imagini pot fi chiar surprinzătoare!

​Piramidele - Giza

Foto: Unsplash

Unele dintre cele mai cunoscute construcții din lume sunt exemple excelente ale diferenței dintre reprezentare și realitatea cotidiană. Dacă te iei după fotografii și ghiduri, ai putea crede că ele se află în mijlocul deșertului, departe de orice așezare, dar fotografiile aeriene ne arată realitatea de la sol: Giza se află vizavi de capitala Cairo, pe malul vestic al Nilului, așa că piramidele se află de fapt în inima unei zone metropolitane cu 20 de milioane de locuitori.

TAJ MAHAL - AGRA

Foto: Shutterstock

Magnificul monument este vizitat în fiecare an de numeroși turiști dar, la fel ca majoritatea orașelor indiene, Agra, unde se află Taj Mahal, este supraaglomerat. De asemenea, și cele 2,5 milioane de vizitatori pe an cauzează, fără să vrea, deteriorarea gravă a clădirii, care este foarte greu de întreținut în condițiile unui interes constant.

​ORAȘUL INTERZIS - BEIJING

Foto: Shutterstock

Clădirile Orașului Interzis, cu acoperișuri roșii, se aliniază în apropierea lui China Zun, cu 109 etaje și 528 de metri înălțime, una dintre cele mai înalte clădiri din Beijing și din China. Există un contrast marcant între reședința imperială din secolul al XV-lea și cartierul de afaceri modern.

ACROPOLE - ATENA

Foto: Shutterstock

Cel mai important punct de reper istoric al Greciei este Acropole din Atena. Complexul antic atrage sute de mii de turiști în fiecare an. Este, de asemenea, unic prin faptul că a fost proiectat și construit atât de strălucit în această zonă afectată de cutremure, încât este încă în stare bună și 2.500 de ani mai târziu, aflându-se pe un deal din centrul capitalei grecești.

SAGRADA FAMILIA - BARCELONA

Foto: Shutterstock

Catedrala impozantă a devenit simbolul Barcelonei, chiar dacă se află în construcție timp de 141 de ani și încă nu este finalizată. Această capodoperă a arhitectului catalan Art Nouveau Antonio Gaudí este situată în cartierul Eixample. Districtul special, cu blocuri de clădiri octogonale a fost proiectat de Ildefons Cerdà.

AMI MÉG ÉRDEKELHET