Szeretnéd megtapasztalni a vidéki Angliát? 6 dolog, amit látnod kell Cornwallban!

Túrák, épített nevezetességek, természeti látnivalók – Cornwallban, Anglia legdélibb és egyben legnyugatibb megyéjében mindezeket megtaláljuk.

Fotó: Shutterstock

Cornwall fehér sziklái, hatalmas strandjai és kedves kis halászfalvai családi kiránduláshoz is tökéletes helyszínt biztosítanak, de egy romantikus nyaralás, vagy egy baráti kiruccanás is izgalmas lehet a környéken. Persze, az is érthető, ha a táj láttán, csak a tengerpartokat járva szeretnénk élvezni a kissé zord, ám épp ettől olyan csodás táj látványát.

Szent Mihály-hegy

Fotó: Shutterstock

A Cornwall déli partjainál található szikla emlékeztet a hasonló nevű normandiai Mont-Saint-Michelhez, ahhoz hasonlóan árapálysziget. A Mount-öbölben, Marazion városának közelében található apró, sziklás sziget, tetején egy kastéllyal igazán mesebeli látvány, különösen apály idején, amikor akár át is sétálhatunk egy keskeny gáton, ami a szárazföldhöz kapcsolja. Érdemes bejárni a kastélyt és a szigetet is, utóbbihoz ne felejtsünk el túrbakancsot húzni, ami bírja a sarat.

Minack Színház

Fotó: Shutterstock

Az Egyesült Királyság valószínűleg leglátványosabb szabadtéri színháza, amelyet egy hatalmas sziklatömbbe véstek és a közönség az előadás közben a háttérben lévő tengert is csodálhatja. Az 1930-as években építették, és a nyári hónapokban most is rendszeresen tartanak itt előadásokat az igazán drámai háttér előtt.

A nemzeti homárkeltető

Fotó: Shutterstock

A Padstaw-ban található tengervédelmi, kutatási és oktatási szervezet 2000 augusztusa óta működik, különlegessége, hogy munkájuk középpontjában szinte teljes egészében az európai homár áll, amelyhez kapcsolódóan egy globális kutatóközpont épült ki az évek során. Ez egy kevésbé ismert látványosság, de érdemes időt szánni rá, hogy megismerjük az Egyesült Királyság egyik legfontosabb exportcikkének is számító fajt a világ egyetlen nyilvános természetvédelmi projektjének keretében.

Artúr király túra

Fotó: Shutterstock

Kétnapos túra Cornwallban, amely során meglátogathatjuk a Tintagel kastélyt és a környező vidéket, amely az Artúr királyhoz és a kerekasztal lovagjaihoz kapcsolódó legendák miatt vált ismertté. Végig látogathatjuk az Artúr mitológiai színhelyeit, köztük Merlin barlangját és magát a kastélyt, de a túrázás szerelmesei sem fognak itt csalódni, hiszen a táj magával ragadó.

Heligan elveszett kertjei

Fotó: Shutterstock

Mintha a Titkos kert című Frances Hodgson Burnett regény válna valósággá Heligan kertjeiben, ezek a kertek ugyanis valóban „elvesztek”, vagyis inkább eltűntek szem elől egy időre. A titokzatos birtok az első világháborúig a Tremayne családé volt, a háború után elveszítették, így a korábban csodálatosan kialakított kertek gondozatlanok maradtak. A 90-es években kezdtél el feléleszteni a 200 hektáros területet, mára pedig Európa legjelentősebb kertrestaurációs projektjévé nőtte ki magát.

Az Eden Project

Fotó: Shutterstock

Az Eden Project egyike azoknak az épített turisztikai látványosságoknak, amelyeket valóban érdemes meglátogatni, mert nem fog csalódást okozni. Két hatalmas, úgynevezett biomból áll, amelyek óriási focilabdákra emlékeztetnek, de valójában paradicsomi környezetet, a világ legnagyobb beltéri esőerdőjét rejtik. Ha mindez nem lenne elég, szabadtéri kerteket is felfedezhetünk itt.

AMI MÉG ÉRDEKELHET