Montarea cortului a devenit mai ușoară ca niciodată cu Aerotent gonflabil!

Cort montat cu o apăsare de buton, după 5 minute și 30 de secunde – Aerogogo lansează noile Aerotent Sphere și Moon.

Fotó: Aerogogo

Camparea în aer liber poate fi revigorantă și foarte distractivă. Să montezi un cort – nu chiar atât de mult. Însă, conform New Atlas, firma americană Aerogogo vine cu o soluție: noile corturi gonflabile din seria Aerotent. Conceptul este simplu: Aerogogo a înlocuit stâlpii rigizi ai cortului cu suporturi gonflabile, sau „coloane de aer”, așa cum le numesc ei.

Noua serie Aerotent este alcătuită din două modele: Sphere și Moon.

Cortul Sphere se împachetează la 73 x 37 x 38 cm și cântărește 16,5 kg, așa că ar putea fi mai potrivit pentru a fi transportat cu mașina sau cu bicicleta. Structura prezintă coloane de aer din țesătură/TPU care se încrucișează peste o cupolă din țesătură Oxford 150D impermeabilă (grad de PU5000 mm) și rezistentă la rupere. O pompă Giga Pump 80 alimentată cu baterie de de 2.000 mAh trebuie atașată la o supapă și umple suporturile cu o rată de 30 litri/sec. Pompa se pune pe treabă la o simplă apăsare de buton, iar structura se autoasamblează la 300 x 300 x 200 cm după doar 5:30 minute și este gata pentru ca între patru și opt persoane să se mute în ea. Lumina naturală umple interiorul prin acoperișul panoramic, iar cortul dispune și de trei geamuri cu plasă pentru ventilație și trei uși pentru flexibilitate.

Fotó: Aerogogo

Cortul Moon similar are, de asemenea, trei uși (dar vine fără geamuri) și poate fi configurat ca două module separate cu un spațiu acoperit, dar în rest deschis, între ele. Conceput pentru a găzdui între două și patru persoane, acest cort se umflă în patru minute pentru a face un adăpost de 320 x 230 x 165 cm, cu un grad de impermeabilitate PU2000mm. Se transportă la 70 x 30 x 30 cm și 9,3 kg, iar utilizatorii vor trebui din nou să ia în calcul dimensiunea și greutatea unității Giga Pump 80 atunci când planifică o excursie.

www.youtube.com

Aerogogo Aerotent Series, Prepare your upcoming camping
Pentru corturile Sphere și Moon, cei de la Aerotent strâng fonduri pentru producție pe Kickstarter.

În prezent, promisiunile încep de la 749 USD pentru un model Moon plus o pompă Giga Pump 80, ceea ce înseamnă o reducere de aproximativ 44% din prețul de vânzare preconizat. O economie similară se poate obține cu cortul Sphere și combinația de corturi Sphere și Giga Pump 80, oferite la 1.149 de dolari. Se aplică precauțiile obișnuite de crowdfunding, dar dacă totul merge conform planului campaniei deja finanțate, se estimează că transportul va începe în octombrie.

AMI MÉG ÉRDEKELHET