4 destinații în care vei avea cu siguranță o lună de miere plăcută și nu te va costa o avere!

Nu e ușor de planificat o lună de miere mai puțin costisitoare, dar în care să te asiguri că totul va fi perfect.

Foto: Shutterstock

Ai prefera să faceți plajă sau să vizitați obiectivele turistice dintr-o locație îndepărtată? Cu aceste destinații, nu trebuie să faceți compromisuri în ceea ce privește experiențele unice, cultura și gastronomia deosebită.

​Portugalia

Foto: Shutterstock

Una dintre cele mai ieftine și mai frumoase destinații din Europa, unde nicio cafenea, bar, patiserie sau restaurant nu sunt prea scumpe. Și dacă tot sunteți acolo, să gustați un Pastel de Nata – este unul dintre cele mai delicioase produse de patiserie din lume. Veți găsi, de asemenea, multe case rurale renovate, pe care le puteți închiria pentru mai puțin de 100 de euro/noapte. Dacă mergeți în perioada noiembrie-februarie, există camere de hotel și mai avantajoase, dar nu vă lăsați pelerina de ploaie acasă!

Vietnam

Foto: Shutterstock

Aici, așteptați-vă să aveți parte de mâncare foarte gustoasă la prețuri foarte mici!

Nu ratați supa pho (cu carne, multe legume și tăiței de orez), bun cha (carne de porc la grătar cu tăiței de orez) și bánh mit (baghetă subțire și crocantă cu crustă crocantă). În Vietnam, o lună de miere de nivel mediu nu vă va goli contul bancar, mai ales dacă dormiți într-una dintre pensiunile tipice din regiune. Nu uitați să rezervați o croazieră în Golful Ha Long, să vă plimbați prin Hoi An și, dacă portofelul vă permite, să aveți parte de o aventură pe insula Phú Quốc.

În afara sezonului de vârf (lunile iulie și august), există o mulțime de opțiuni de cazare la prețuri moderate.

Maroc

Foto: Shutterstock

Ospitalitate de neegalat, mirodenii parfumate și prețuri prietenoase! Marrakech, Casablanca, Fez și Savira sunt toate pline de cafenele pitorești, ieftine și de piețe labirintice, în timp ce riad-urile (case tradiționale cu curte și grădini interioare) renovate oferă cazare confortabilă. Post-sezonul Marocului este din iunie până în august, așa că, dacă nu vă deranjează căldura, acesta este cel mai bun moment pentru a vizita țara – puteți obține cazare la preț redus.

India

Foto: Shutterstock

Dacă nu dispuneți de mulți bani pentru luna de miere, serviciile de tren ale companiei India Rail oferă un răsfăț deosebit și puteți rezerva o cabină privată cu două paturi pentru doar 70 de euro (aproximativ prețul unei nopți de cazare). Puteți economisi cel mai mult la mâncare, dar pentru a reduce șansele de dureri de stomac și infecții, alegeți întotdeauna restaurantele și bufetele cu mâncare proaspătă și cozi lungi de oameni.

Fiți întotdeauna atenți la sezonul musonic, cu o cantitate semnificativă de precipitații.

Este mai ieftin să călătoriți în India în aprilie, dar unele stațiuni de coastă, cum ar fi Goa, își deschid porțile pentru vizitatori doar atunci când vremea este mai răcoroasă și mai uscată.

AMI MÉG ÉRDEKELHET