Clasici de neratat – Parisul trebuie văzut (și) în acest an! (partea a III-a)

City break de vară – Parisul își așteaptă călătorii cu nenumărate minuni.

Rau si pod in Paris
Foto: Shutterstock

Cunoaștem atracţiile turistice tipice din filme, de multe ori până la plictiseală, și nu ne place aglomeraţia din jurul lor. Totuși, aceste obiective renumite ne cuceresc cu adevărat prin atmosfera lor tangibilă și, în imediata lor apropiere, putem experimenta cu adevărat sentimentul romantic al vieţii pariziene. În prima parte a seriei noastre despre Paris, am enumerat expozițiile la modă din capitala Franței în acest an, după care ți-am prezentat atracțiile gastronomice. Ultimul capitol este dedicat destinațiilor pariziene atemporale.

Fotó: Shutterstock

Louvre

Nu există persoană pe Pământ care să nu fie emoţionată plimbându-se pe Champs-Élysées-ul mărginit de copaci verzi, magazine de lux și cafenele cochete, sau sorbind un excelent vin roșu francez într-unul din barurile cu vedere la Sena! În același mod, faţada istorică a Notre-Dame, aflată în reconstrucţie după incendiul devastator și care se va redeschide în decembrie 2024, ne face să ne bată inimile mai puternic, iar splendoarea de neconceput a Versailles-ului încântă pe toată lumea fără excepţie.

O viaţă de om n-ar fi suficientă pentru a vizita sălile Luvrului, care găzduiesc zeci de mii de capodopere, așa că să cumpărăm bilete pentru a treia sau chiar a patra oară cu deplină liniște sufletească! Pentru a evita așteptarea de mai multe ore, să alegem dintre tipurile de bilete care permit intrarea în afara cozii, dar să le cumpărăm cu săptămâni în avans.

Nici simbolul Parisului, Turnul Eiffel, nu poate fi lăsat în afara itinerariului.

Anul acesta însă, în loc de lifturi, să alegem provocarea sportivă: 674 de trepte duc la primele două niveluri ale monstrului de metal – să respirăm adânc și să urcăm pe protagonistul Expoziţiei Universale din 1889!

Aventuri în adânc și la înălţime

Fotó: Shutterstock

Montmartre

  • HOINĂRIND PE STRĂZILE DIN MONTMARTRE - Cel mai înalt punct al Parisului se găsește la bazilica veche de o sută de ani, Sacré Coeur din mijlocul cartierului boem, fermecător – din turnul ei, aproape întregul oraș se află la picioarele noastre! Să explorăm străzile șerpuite și înguste din Montmartre și să luăm o gustare într-un mic restaurant local!
  • ÎN VRAJA PASAJELOR COUVERTS - În orașul iubirii există 21 de pasaje - curţi de trecere - construite în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, bogat decorate, cu acoperiș de sticlă, ce ne așteaptă să ne îndrăgostim de ele. Nici după nenumărate vizite nu ne putem sătura de atmosfera florăriilor, magazinelor de artizanat și micilor cafenele!
  • ZI DE VARĂ ÎN PARC - Grădina Tuileries din secolul al XVI-lea, situată între Luvru și Champs-Élysées, pare să fi ieșit dintr-un basm: oriunde ne uităm, vedem gazon proaspăt, flori colorate, arbori vechi de o sută de ani. Desigur, nu lipsesc nici locurile de joacă, așa că relaxarea devine perfectă!
  • ÎN CĂUTAREA SECRETELOR SUBTERANE - Putem obţine o perspectivă asupra părţii întunecate a Orașului Luminilor dacă vom coborî în sistemul de catacombe care ascunde șase milioane de rămășiţe umane. Pasajele nesfârșite aproape că împânzesc centrul orașului, iar unele dintre ele pot fi vizitate sub cartierul Montparnasse. 5
  • FOTOGRAFII PE „NOUL POD” - Pont Neuf, adică Podul Nou, cu douăsprezece arcade peste Sena, care atinge insula Cité, este o adevărată frumuseţe. Designul său medieval și ornamentaţia bogată cer o plimbare romantică de seară și o ședinţă foto.
AMI MÉG ÉRDEKELHET