Hegyen, völgyön, vízen át – zipline-pályák Romániában

A drótkötélpályás csúszás Romániában is egyre népszerűbb szabadidős tevékenység, lenyűgöző tájakban pedig nincs hiány az országban!


PESTERA

A Brassó megyei településen télen is nyitva tart a Casa Tabacaru panzió által kialakított két drótkötélpálya, ahol csúszás közben számottevő magasságból csodálhatjuk meg a Bucsecs- és Királykő-hegység lenyűgöző panorámáját. Az egyik zipline 370, a másik 430 méter hosszú, a szintkülönbség 100, illetve 110 méter.

​​TORDAI-HASADÉK

Fotó: Facebook

A Tordai-hasadék festői környezetében számos szabadidős tevékenység vár minket, köztük egy 600 méter hosszú drótkötélpálya. A szintkülönbség 100 méter, a siklók sebessége pedig akár a 100 km/h-t is elérheti – éppen ezért a 75 kg felettiek számára kötelező a fékezőernyő. A felső súlyhatár 110 kg.

PANTELIMON

Fotó: Extreme Park Cernica

Bukarest közelében több kalandpark is található, közülük az Extreme Park Cernica egyedi élményt nyújt a zipline-rajongóknak, hiszen a csúszópálya 800 méter hosszan feszül a Cernica-tó fölött. Emellett erdei kötélpálya és pikniklehetőség várja a családokat, baráti társaságokat.

​SUCEVIȚA

Fotó: La Palma

A bukovinai falu közelében, egy hegyi hágónál található La Palma drótkötélpálya a leghosszabb az országban. Az 1 kilométeren át tartó siklás a lenyűgöző völgy felett életre szóló élményt nyújt. Az időjárási viszonyok miatt nem biztos, hogy bármikor nyitva találjuk a létesítményt, ezért érdemes előre érdeklődni. A zipline-t 7 éves kor felett és 25-125 kg súlyhatár között lehet kipróbálni.

AMI MÉG ÉRDEKELHET