Dubajban beindul a világ legmagasabb óriáskereke

Az Ain Dubai óriáskerék több mint 250 méter magas.

Ami Dubajban épül, arról rögtön tudhatjuk, hogy az adott területen a legnagyobb, a leggyorsabb vagy a legfényűzőbb változat lesz a világon. A jövő hónapban, hamisítatlan dubaji stílusban, itt avatják fel a világ legnagyobb és legmagasabb óriáskerekét.

Fotó: Ain Dubai

Az október 21-re tervezett induláskor az Ain Dubai óriáskerék a talajtól 250 méter magasra emeli utasait, pompás kilátást biztosítva a dubaji kikötőre és a Bluewaters szigetre. A kerék magassága közel kétszer akkora, mint a legendás London Eye, 48 kabinjában pedig egyszerre 1750 utast képes szállítani.

Fotó: Ain Dubai

Az Ain Dubai ennél természetesen jóval többet kínál majd: a VIP utasok étkezhetnek is saját kabinjukban vagy saját külön bármixert rendelhetnek, aki elkészíti a kerék forgása közben elfogyasztott koktéljaikat. Egy utazás mintegy 38 percig tart majd, és a kerék nem csupán nappal, de a sötétség leszállta után is működik majd. Amíg a beszállásra várnak, az utasok hatalmas LED-kivetítőkön tekinthetik meg a város legfőbb nevezetességeit.

Fotó: Ain Dubai

Az Ain Dubai különböző típusú kabinokat vonultat fel. Az utasok hagyományos, illetve a társasági események számára fenntartott (saját bárral ellátott) kabinok között választhatnak, de lesznek különleges rendezvények – például esküvő vagy születésnap – esetére lefoglalható, privát kabinok is.

Fotó: Ain Dubai

A jegyeket már most le lehet foglalni, áruk 35 dollártól indul. Az óriáskerék megnyitása a Dubaji Világkiállítás idejére esik, amelyet tavaly a koronavírus-járvány miatt halasztottak el. A tervek szerint most október 1. és 2022 március 31. között rendezik meg az eseményt.

Fotó: Ain Dubai

AMI MÉG ÉRDEKELHET