5 program, amitől felejthetetlen lesz a dublini utazás

Történelem, gasztronómia és csodás parkok várnak az ír fővárosban, ahol egy rövidebb kiruccanáson, de egy egész hetes utazás során sem lehet unatkozni.

Fotó: Shutterstock

Mindegy, hogy egy fergeteges hétvégére vágysz, vagy inkább csendes estékre és történelemmel, kultúrával, vásárlással és persze sok-sok gasztronómiai kitérővel teli nappalokat töltenél az ír fővárosban, Dublin mindenből a legjobbat kínálja.

Phoenix Park – Vadvilág a városban

Fotó: Shutterstock

A legtöbb nagy európai városnak van egy nagyszerű városi parkja, Dublin esetében a Phoenix Park adja meg az elengedhetetlen zöld színfoltot az épített környezetben. A helyi kutyások kedvelt törzshelye a városközponttól nagyjából 3 km-re található és eredetileg királyi vadászparkként működött, amit 1747-ben nyitottak meg a nagyközönség számára.

Meglepő módon egy szarvascsordának is otthont ad, de rajtuk kívül is számos állat él itt, békében.

Guinness gyárlátogatás – Dublin legnépszerűbb itala

Fotó: Unsplash

Kétség sem férhet hozzá, hogy a Guinness Írország legismertebb márkája, amelynek története 1759-ben kezdődött, amikor Arthur Guinness nem kevesebb időre, mint 9000 évre kibérelte a dublini St. James Gate Sörgyárat és elkezdte a barna sörkülönlegesség gyártását. Az eddig eltelt több mint 250 év őt igazolta, ha pedig erre járunk, mindenképp érdemes felkeresni a látogatóközpontot és megismerni a márka történetét, majd inni egy pohárral a tetőn található Gravity nevű bárban, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra.

George's Street Arcade – Vásárlás viktoriánus stílusban

Fotó: Shutterstock

A 19. században alapított zárt viktoriánus piac sokféle üzlet kavalkádját rejti, ahol érdemes süteményeket és más finomságokat kóstolni, virágot vásárolni, de menő háztartási cikkeket, írószereket vagy egyéb kézműves ajándékokat is beszerezhetünk.

Csodáljuk meg kívülről a különleges, vöröstéglás épületet és vessük bele magunkat a forgatagba!

Trinity College – Nemcsak tanulóknak

Fotó: Shutterstock

A Trinity College városközponti elhelyezkedésével, macskaköves tereivel, zöldterületeivel és gyönyörű épületeivel mindenképp megér egy sétát. Írország legrégebbi egyeteme ráadásul a világ egyik leghíresebb könyvének is otthont ad. Az Old Library csodálatos épületében több százezer kötet található, köztük a híres Kells kódex is, ami a 9. századból származik és az írek egyik legjelentősebb nyelvi emléke.

Dublini hegyi túra – Bakancsos utazóknak

Fotó: Shutterstock

Családbarát sétákat és hosszabb, embert próbálóbb hegyi túrákat is szervez a Dublin Mountains Partnership csapata. Az ingyenes vezetett séták során eljuthatunk a dublini hegyekbe, felfedezhetjük a Dublin Mountains Way túraútvonal ösvényeit, köztük a Tibradden erdőt is.

Húzzunk bakancsot és készítsük fel magunkat: a terep talán nehéz lesz, de a vad természet látványa mindenért kárpótol majd minket.
AMI MÉG ÉRDEKELHET