Top 10 város, ahol a vegánok biztosan nem maradnak éhen!

Íme azoknak a városoknak a listája, amelyekben a vegánok a mennyországban érezhetik magukat.

Fotó: Shutterstock
Az alábbi listát böngészve akár a következő úti célodat is kiválaszthatod, hiszen nem mindegy, milyen bőséges a vegánkínálat egy –egy településen, illetve mennyire megfizethetőek a növényi eredetű élelmiszerek. A listát a Happy Cowállította össze, amely tulajdonképpen egy vegán étteremkereső. Bárhol jársz a világban, a weboldal vagy a telefonos applikáció megmutatja a közeledben lévő, vegán ételeket kínáló helyeket.

Fotó: Shutterstock

Mindegy, hogy egynapos városlátogatásra indulunk, télen síelünk vagy több hetes nyári vakációt tervezünk, az indulást kutatómunka előzi meg, hol együnk és mit. Aki speciális diétán van (ételérzékeny, allergiás vagy cukorbeteg) különösen sokat nézelődik utazás előtt, hol ehet finomakat, helyi különlegességeket – pont így van ez a vegánokkal is, de szerencsére már a növényi étrendet követők is rengeteg hely közül választhatnak világszerte.

Vegánként könnyebb dolgunk van, ha eleve olyan helyre megyünk, ahol kevést húst fogyasztanak a helyiek.

Ilyenek a trópusi úti célok, ahol leginkább zöldséget, gyümölcsöt és gabonát esznek. A jóléti államokban azonban nagyon nagy a hús- és tejtermékfogyasztás, így az ottani nemzeti ételek is sokkal több állati eredetű élelmiszert tartalmaznak. Jó hír, hogy ezekben az országokban is egyre többen álltak át a vegán étkezésre, így megszaporodtak a vegán éttermek, bisztrók, termékek és üzletek. A vegánbarát városokban rengeteg olyan étterem van, ahol megkóstolhatod a nemzetközi konyha legkedveltebb vegán finomságait, illetve egyre több olyan hely is nyílik, ahol a hétköznapi, közkedvelt, alapvetően húsos fogásokat (hamburger, sültek, BBQ) készítik el vegán verzióban.

Top 10 metropolisz vegánok számára 

  1. London, Egyesült Királyság
  2. Berlin, Németország
  3. New York, Egyesült Államok
  4. Melbourne, Ausztrália
  5. Szingapúr
  6. Los Angeles, Egyesült Államok
  7. Bangkok, Thaiföld
  8. Amszterdam, Hollandia
  9. Varsó, Lengyelország
  10. Barcelona, Spanyolország


AMI MÉG ÉRDEKELHET