Íme 5 olyan filmes helyszín, amely a valóságban is csodálatosan mutat

Íme 5 gyönyörű filmes helyszín, amelyek között talán a te kedvenc produkciód is szerepel!

Fotó: Shutterstock

Sokan látogattak már meg egy-egy desztinációt csak azért, mert az egyik kedvenc filmjének, sorozatának adott otthont. A film- és tévéturizmus a fénykorát éri, ezért mutatunk pár káprázatos helyszínt, ami garantáltan visszarepít minket az adott történetbe.

Büszkeség és balítélet – Egyesült Királyság

Fotó: chatsworth.org

Rengetegen követték figyelemmel Elizabeth Bennet karakterének álmodozásait, melyeknek tárgya a titokzatos Mr. Darcy. A Derbyshire Peak Districtként ismert részén fekszik a csodálatos Chatsworth-ház, melyet a 2005-ös film számos jelenetéhez használtak. A romantikus épületet a Peak District egyik legékesebb díszeként ismerik, ráadásul egy fizetett túra keretében akár be is járhatjuk!

A muzsika hangja – Ausztria

Fotó: Shutterstock

Az 1965-ös film rajongói bizonyára nem felejtik el azokat a lélegzetelállító tájakat, amit a képernyőn láttak. A mesebeli képeket Ausztriában, pontosabban Salzburgban rögzítették, a film pedig olyan helyszíneket jelenített meg, mint a salzburgi dóm vagy a Mirabell-kert. A film szerelmesei számára jó hír, hogy Salzburgban létezik egy túra is, melynek során a híres Lake Districten is körbevezetnek minket. A túra útvonala érinti a film jellegzetes helyszíneit és a régió legfőbb kulturális látványosságait is.

Mamma Mia! – Görögország

Fotó: Instagram

Az ABBA-slágereket feldolgozó jókedélyű Mamma Mia! sem maradhat ki a listából. A filmet javarészt Szkopelosz és Szkíathosz szigetein forgatták. A gyönyörű esküvő helyszínéül Szkopelosz szolgált, ahol az Agios Ioannis kápolnából indulva Kastriig járták be a szereplők a görög földeket.

A hobbit – Új-Zéland

Fotó: Shutterstock

Új-Zéland zöldellő földjei a Gyűrük Ura és a Hobbit trilógiák után az egyik leglátogatottabb filmes helyszínné váltak. A sziget gyönyörű tája rengeteg embert varázsolt el, látogatásunk során pedig olyan, a filmben szereplő helyszínekkel találkozhatunk, mint a Pukaki-tó vagy Lake Town. Ha a törpök utazásának helyszínét szeretnénk átélni, akkor a Déli-sziget gleccserekkel, vízesésekkel díszített hegyvonulatain akár rázendíthetünk a ködös hegyek dalára is.

A Grand Budapest Hotel – Németország

Fotó: Instagram

Wes Anderson különös filmjének forgatásához több németországi helyszínt is felkeresett a stáb, Zubrowka képzeletbeli országát pedig kelet-európai települések inspirálták. A legfelismerhetőbb helyszínt pedig a németországi Görlitz települése biztosította. A Grand Budapest Hotel lobbiját ábrázoló jeleneteket is itt, a görlitzi Kaufhausban forgatták.

AMI MÉG ÉRDEKELHET