Finlanda, țara celor o mie de lacuri și a lui Moș Crăciun – galerie foto

Magia de iarnă din Finlanda în imagini!

Foto: 123rf

Faptul că în țară există o mulțime de peisaje frumoase, distanțe mari, densitate scăzută a populației și o mulțime de posibilități de sport în aer liber, contribuie cu siguranță la starea de spirit și la satisfacția finlandezilor. Chiar dacă, fiind țară nordică, este întuneric o jumătate de an, ei profită de orice ocazie pentru a se mișca, pentru a fi împreună. Frigul nu îi descurajează deloc să patineze, să schieze, să meargă cu sania sau să se relaxeze în saună cu familia sau prietenii.

Populația Finlandei este de 5,5 milioane, iar suprafața de 338,424 km². Există zone uriașe neatinse de civilizație și o mulțime de golfuri și peninsule lângă țărmuri. Din punctul de vedere cultural și al politicii externe, până la sfârșitul Uniunii Sovietice, Finlanda a reprezentat puntea între ruși și Europa de Vest. Diversitatea culturală este indicată și de faptul că, deși finlandeza nu este o limbă scandinavă, în școală toți finlandezii trebuie să învețe suedeza și apoi engleza. Și care este băutura lor preferată? Cafeaua! Finlandezii beau cea mai multă cafea din lume: anual își fac băutură caldă din 12 kg de cafea de persoană.

O parte din Laponia este situată în Finlanda (se extinde și în Norvegia, Suedia și Rusia), iar majoritatea turiștilor care vin în țară, vin mai ales în această zonă: mulți merg să admire aurora boreală, satul lui Moș Crăciun, vor să încerce săniile trase de câini sau reni și snowmobilele. Putem alege și locuri de cazare deosebite, există cazare romantică cu o cupolă de sticlă asemănătoare unui iglu modern și, bineînțeles, cei care rezistă mai bine la frig pot dormi și în hotelul de gheață.

Finlanda este numită și „țara celor o mie de lacuri”, având în total 187,888 de lacuri.

Unul dintre cele mai populare „articole de export” din Finlanda este povestea Moomin, scrisă de Tove Jansson, care a înconjurat lumea. Drăguțele creaturi hipopotamice au primit deja în zilele noastre și un parc tematic pe insula Kailo, în partea sudică a țării, unde vara ne așteaptă o superdistracție dacă mergem cu familia – este interesant de văzut că, la fel ca orice lucru finlandez, chiar și distracția într-un parc tematic este o experiență apropiată de natură.

GALERIE FOTO DE IARNĂ DIN FINLANDA:

Foto: Getty Images


Foto: Getty Images


Foto: 123rf


Foto: 123rf


Foto: 123rf


Foto: 123rf


Foto: Airbnb


Foto: Getty Images


AMI MÉG ÉRDEKELHET