Îți plac florile? Cea mai mare grădină de lalele din lume sărbătoreşte 75 de ani de existență!

Primăvara, înflorirea lalelelor este una dintre cele mai seducătoare priveliști din Țările de Jos.

Foto: Facebook


Parcul Keukenhof, cea mai mare grădină de lalele din lume, situat în apropiere de Amsterdam, şi-a deschis porţile pentru cea de-a 75-a aniversare şi aşteaptă sute de mii de vizitatori dornici să admire cei şapte milioane de bulbi înfloriţi, notează Agerpres.

Grădina Lalelelor Keukenhof, fondată în 1949, se află la marginea orașului Lisse, la abia 40 de minute de inima Amsterdamului. În fiecare an, în parc sunt peste 7 milioane de plante din 800 de soiuri. Grădina a fost creată de un grup de cultivatori şi exportatori de lalele pentru a-şi expune produsele. Este o atracţie foarte populară în Ţărilor de Jos, primind 1,4 milioane de vizitatori anul trecut. Pe lângă turişti din peste 100 de ţări, parcul a atras şi monarhi, mai mulţi regi şi regine din ţările europene participând la gala de deschidere de-a lungul anilor.

Foto: Facebook

Merită să ne trezim devreme pentru a putea fi în faţa porţilor când se deschid la ora 8, pentru că în sezonul de vârf al lalelelor, atracţia devine adesea aglomerată la ora prânzului. Keukenhof se întinde pe 32 de hectare, așa că se poate vizita doar o parte relativ mică pe jos, dar putem închiria o bicicletă cu care să facem turul peisajului de basm pe potecile amenajate! Deși se poate fotografia peste tot, putem realiza selfie-ul perfect în grădini separate amenajate special pentru fotografii, unde putem alege dintr-o varietate de accesorii (coș de răchită, bicicletă vintage).

Foto: Facebook

Pe lângă câmpurile nesfârșite de flori, vizitatorii sunt așteptaţi cu expoziţii botanice, capodopere artistice sau paturi de flori colorate care formează modele complicate. Putem admira și castelul Keukenhof, construit în secolul XVII, sau să vizităm grădinile tematice. Aceste oaze cu o atmosferă magică sunt construite în jurul unui concept diferit în fiecare an.

În 2024 Grădina Keukenhof va rămâne deschisă până la data de 12 mai.
AMI MÉG ÉRDEKELHET