Gastronomie la modă – ce bunătăți ne așteaptă la Praga?

Deși bucătăria cehă ne aduce aminte în primul rând de carne grasă, varză și găluște însoţite de bere spumoasă și rece ca gheaţa, Praga oferă acum mult mai mult decât aceste tradiţii.

Foto: Facebook


În prima parte a seriei noastre despre Praga, ți-am prezentat experiențele inedite pe care le oferă capitala cehă, în timp ce în cea de-a doua parte ne concentrăm asupra gastronomiei. În ultima parte a seriei, vom arunca o privire asupra unora dintre obiectivele turistice clasice.

Foto: Shutterstock

Gulaș cehesc


Atât de mult încât la începutul mileniului, un restaurant din Praga a fost primul din regiune care a primit o stea Michelin, iar fine diningul a afectat treptat și oferta locaţiilor mai simple. În plus, acum putem alege și dintre numeroase locuri vegetariene și vegane. Modernul The Eatery,dar și restaurantul clasic Kastrol, care oferă specialităţi cehe, sunt imbatabile în ceea ce privește raportul calitate-preţ.

Majoritatea deserturilor cehe, precum cozonacul trdelník, găluștele cu brânză de vaci, clătitele sau tarta (buchty), ne pot fi familiare. Pentru cele mai gustoase, să vizităm Café Café din orașul vechi, iar pentru cafea, unul dintre barurile Ema Espresso, populare în rândul tinerilor.

De miercuri până sâmbătă, cea mai bună piaţă de producători a orașului așteaptă vizitatorii în Piaţa Jiřího z Poděbrad. Gospodării locale și artizani își oferă aici produsele, iar la standurile de hamburgeri și paste putem lua chiar și prânzul.

După cumpărături, putem ieși la un picnic fie în grădina bisericii vecine, fie în parcul Riegrovy Sady din apropiere.

Foto: Shutterstock


În tot orașul putem întâlni grupuri de tineri străini care în mod vizibil au venit în capitala cehă pentru un tur printre berării (majoritatea pub-urilor se închid înainte de miezul nopţii, dar în același timp, siguranţa publică în Praga este ridicată, putem cutreiera liniștiţi străzile orașului noaptea).

Consumul de bere poate fi savurat sub mai multe forme la Praga: de la cârciumi de modă veche până la grădini de bere confortabile în parcurile Letná sau Riegrovy sady, de la aventuri cu bicicletele de bere până la scufundarea în malţ și suc de orz în spa-uri de bere (pontul nostru: Spa Beerland).

BeerGeek situat în cartierul Žižkov are un meniu absolut special! Aripioare de pui cu sosuri de casă sunt oferite ca gustări, alături de 32 de tipuri de bere artizanală la draft. Magazinul lor oferă cea mai mare selecţie de beri din oraș, inclusiv băuturi locale perfecte și drept cadouri, cum ar fi Matuška, CLOCK, Falkon și Klášterní Strahov. Un lucru este cert: varietatea aventurilor cu bere poate fi limitată doar de numărul de zile petrecute în Praga.

În ultima parte a seriei noastre, îți prezentăm cele mai faimoase obiective turistice din capitala cehă.

AMI MÉG ÉRDEKELHET