Ghid pentru alegerea lunii de miere – patru recomandări

Unii dintre noi sunt exploratori, curioși să descopere cât mai multe lucruri, alții sunt interesați de cultura locală, alții își doresc doar să se relaxeze pe o plajă.

Foto: Unsplash

Luna de miere nu este o simplă călătorie, nu este de ajuns să fie doar plăcută, trebuie să fie memorabilă. Să mergem într-un loc care promite exact ceea ce ne dorim și unde nu am mai fost până acum, unul care să ne ofere experiențe de neuitat. Oferta nu are limite, așa că alegerea lunii de miere care ni se potrivește nu este dificilă atâta timp cât ne cunoaștem pe noi înșine, ne știm nevoile și dorințele.

1. Apă și soare

Foto: Unsplash

Este un adevărat clasic: vizităm o plajă cu nisip de un alb orbitor, o apă cristalină, ne bronzăm toată ziua în soarele strălucitor, comandându-ne cocktailuri. Majoritatea lunilor de miere arată așa, deloc întâmplător, deoarece este un mod grozav de a ne relaxa după stresul de luni de zile cauzat de organizarea nunții. Oricât de tentant ar fi însă un maraton de lipsă de acțiune, merită să ne planificăm și câteva activități, pentru ca după niște ani să avem și alte amintiri în afară de relaxare și cocktailuri. Putem merge într-o excursie, să descoperim flora și fauna, să ne împrietenim cu localnicii, să facem sport. Cele mai populare destinații din ultimii ani ai categoriei sunt Insulele Maldive, Mauritius, Thailanda, Fiji, Bali și insulele din Caraibe, dar dacă nu avem cel puțin 2-3 săptămâni la dispoziție pentru o călătorie într-o zonă tropicală, o lună de miere pe una dintre plajele Europei (de exemplu Corsica, Santorini sau Capri) în lunile de vară poate fi o alternativă excelentă.

Pentru cine este ideal acest tip de vacanță? Pentru cei care chiar au nevoie de relaxare, soare, nisip, apă și băuturi cu umbrele mici.

2. Urban

Foto: Unsplash

Romantism + oraș = Paris – milioane de oameni cred în această ecuație, motiv pentru care capitala Franței se află mereu în fruntea listelor lunilor de miere urbane. Este în regulă, dar dacă vrem să ieșim în evidență din mulțime, să nu ne concentrăm doar pe atracțiile „obligatorii”, ci să vizităm și muzee ascunse, mici colțuri secrete, locurile favorite ale localnicilor. Desigur, acest lucru este valabil și pentru alte mari orașe. New York, Tokyo și Abu Dhabi oferă suficiente atracții și experiențe chiar și pentru mai multe săptămâni. Nu trebuie neapărat să ne limităm călătoria la un singur oraș: rămânând pe un continent, călătorind dintr-un oraș mare în altul sau vizitând capitala și mai multe alte orașe dintr-o țară, ne putem îmbogăți cu o varietate de experiențe și amintiri prețioase.

Pentru cine este ideal? Cei care sunt fascinați de clădirile înalte și de luminile nopții, tânjesc după companie și sunt în permanență însetați de cultură.

3. În vizită... acasă

Foto: Unsplash

Imaginea de vis a lunilor de miere de mai multe săptămâni în peisaje exotice este uneori suprascrisă de realitate: circumstanțele ne permit doar un weekend prelungit sau maxim o săptămână scurtă de odihnă după nuntă. În acest caz, cel mai înțelept este să rămânem în țară. Și pentru că salvăm banii de zbor, spre exemplu, ne putem permite extravaganțe exclusiviste, de genul alegerii apartamentului prezidențial cu o priveliște uluitoare al unui hotel de top din București sau camera fermecătoare a unui hotel tip boutique decorată original. Sau putem închiria o vilă în munți, să ne cazăm într-un hotel de lux dintr-un oraș din provincie sau într-o colibă drăguță într-un colț retras al țării: avem mii de opțiuni la dispoziție pentru care nu vom avea niciun sentiment de regret.

Pentru cine este ideal? Pentru cei care nu au timp sau cei care cred că nu este necesar să zbori 12 ore pentru o experiență de neuitat.

4. Aventuros

Foto: Unsplash

Mulți văd în luna de miere o oportunitate de a aduna experiențe pentru o viață. Dacă suntem înnebuniți după drumeții, să mergem pe cele mai frumoase trasee din Patagonia. Dacă ne place înălțimea, să urcăm pe Fuji, dacă iubim animalele, să mergem într-un safari clasic cu cort în Africa, dacă vrem pe mare, să navigăm în Marea Caraibilor. Este momentul în care putem visa ceva cu adevărat mare, cea mai mare dorință devine cea mai importantă sarcină: găsirea principalului obiectiv de pe lista noastră de lucruri de vizitat în viața asta.

Pentru cine este ideal? Pentru cei care nu pot sta într-un singur loc și le place să trăiască la maxim fiecare minut.

AMI MÉG ÉRDEKELHET