Un loc fabulos în Japonia, unde funcționează un hotel de 1300 de ani!

Situat în Prefectura Jamanashi, Japonia, Hotelul Nishiyama Onsen Keiunkan așteaptă ospeții încă din anul 703.

Clădire tradițională japoneză

Foto: Facebook

Nishiyama Onsen Keiunkan a fost construit în apropierea Munților Fuji de mai mult de o mie de ani, fiind restaurat sau reconstruit de către localnici după fiecare dezastru natural de pe insula vulcanică. Cum a fost construit un hotel cu o tradiție îndelungată într-un cadru natural atât de frumos și chiar cu apă termală?

Foto: keiunkan.co.jp

Proprietarii acestui hotel unic au încercat să urmeze tradiția japoneză pură în elementele de design interior: podele tatami, pereți despărțitori și uși din hârtie de orez, personal îmbrăcat în kimono și panouri caligrafice realizate manuale peste tot.

Legenda spune că, în anul 705, Fujivara no Kamatari, capul unei influente familii aristocratice, se afla într-o călătorie din capitală spre zona rurală, pentru a explora frumusețea țării sale natale, când a dat peste un izvor termal din zonă.

La scurt timp după aceea, acolo a fost construit hanul tradițional japonez cu izvoare termale.

Se spune că mai mulți împărați și familii de shogun la putere s-au cazat aici, locul de odihnă și de cazare unic devenind rapid o destinație de vacanță preferată de aristocrația din Tokyo. Hotelul a fost întotdeauna faimos în Japonia, dar a devenit celebru în întreaga lume abia în 2011, când a intrat în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai vechi hotel de pe mapamond.

Foto: keiunkan.co.jp

Nishiyama Onsen Keiunkan atrage turiști din întreaga lume, iar vizitatorii nu sunt descurajați de faptul că hotelul nu este ușor de accesat: mai întâi ei trebuie să ajungă la stația Shizuoka, din Tokyo, extinsă și haotică, și apoi să ia un tren rapid. Călătoria de o oră te scoate din mediul metropolitan, iar într-o zi senină, poți vedea chiar și Fuji, precum și câmpurile de orez terasate și căsuțele vechi cu acoperișuri de țiglă. Călătorii vor coborî din tren în Minobu, un orășel de doar 11.000 de locuitori, și vor lua transferul cu autocar care îi duce la hotel printr-o serpentină.

AMI MÉG ÉRDEKELHET