Acum poți afla totul despre hotelurile all inclusive!

Mulți oameni sunt surprinși atunci când se află într-o vacanță all inclusive că, în realitate, nu totul este nelimitat.

Foto: Shutterstock

Un sejur all inclusive poate fi cea mai bună vacanță din viața ta, dacă primești ce te aștepți să primești. Oamenii care aleg acest tip de servicii nu vor să își facă griji cu privire la când, unde și ce mănâncă în timpul vacanței, urmărind nota de plată în timp ce cer un cocktail la piscină. Pentru a evita orice surpriză, am adunat ce trebuie să știi atunci când îți rezervi o excursie all inclusive și, de asemenea, îți spunem care sunt greșelile pe care le fac oaspeții all inclusive...

Foto: Shutterstock


  • Deși numele o sugerează, all inclusive nu include toate serviciile, fără limită. Îți plac sporturile acvatice? Aproape sigur nu vă oferă plimbările cu jet ski "pe gratis". Același lucru este valabil și pentru serviciile de wellness, masaje, tratamente faciale sau pedichiură. Dacă mergeți într-o croazieră care promite un tratament all inclusive la fiecare oprire, să fii deosebit de atent, deoarece este posibil ca serviciile gratuite să fie diferite la fiecare unitate de cazare.
  • Chiar și într-o singură stațiune, un lanț hotelier poate avea mai multe hoteluri cu oferte, programe și servicii diferite. Înainte de a rezerva, să te uiți bine în galerie, să cauți recenzii pe toate forumurile, de la TripAdvisor la Facebook, pentru a vedea ce au primit de fapt oaspeții hotelului pentru banii lor!
  • Dintr-un motiv sau altul, mulți turiști cred că, dacă sunt cazați la un hotel sau la o stațiune de lux, nu pot exista accidente sau neplăceri. Din păcate, chiar și în cele mai bune hoteluri se pot întâmpla furturi și chiar și în cele mai bine amenajate piscine pot apărea destule căzături care să culmineze cu o vizită la spital. Așa că este bine să închei întotdeauna o asigurare de călătorie și de accidente!

Foto: Shutterstock


  • Majoritatea hotelurilor de lux oferă servicii de îngrijire a copiilor și activități cu animatori, jocuri sau spectacole de grup sau chiar o zonă de joacă, dar toate acestea sunt organizate pentru un timp limitat. Așadar, dacă apelezi la aceste servicii, du-te mai devreme după copil. Animatorii fie trebuie să se odihnească, fie sunt ocupați în altă locație când se termină programul anterior.
  • Având în vedere că, practic, vă cazați într-un hotel de lux, să ai la tine cel puțin un set de haine elegante, pentru că aceste hoteluri au spectacole (dans, concert, teatru), la care nu este indicat să participi în șlapi și în haine sport.
  • Majoritatea hotelurilor all inclusive au room service gratuit și non-stop, deci poți comanda și din meniul hotelului și nu de la bufet. Ar fi păcat să ratezi acest lucru!

​Cum rămâne cu bacșișul?

Foto: Shutterstock

Trebuie să dau bacșiș? Cât de mult? Sau nu este indicat? Depinde de o mulțime de factori, pentru că contează în ce țară vă aflați sau care este politica proprie a hotelului. De obicei, taxele de serviciu sunt incluse în prețul plătit pentru all-inclusive, dar dacă simți că un serviciu a fost atât de bun încât angajatul hotelului merită un mic plus, atunci oferă-i banii cu drag!

AMI MÉG ÉRDEKELHET