Confort sub zero grade: cele mai speciale hoteluri de gheață

Să vedem ce ne oferă hotelurile arctice!

Foto: Icehotel

Ce se găsește în cantitate foarte mare în nord? Zăpadă și gheață. Atunci de ce n-ar beneficia localnicii de acest lucru, transformând într-un obiectiv turistic?

Arctic Snow Hotel – Rovaniemi, Finlanda

Foto: Instagram


Foto: Instagram


Gazdele recomandă șosete de lână, căciulă și îmbrăcăminte în mai multe straturi pentru igluurile de la Arctic Snow Hotel. Desigur, bungalourile sunt încălzite, iar prin cupolele lor de sticlă se vede excelent aurora boreală. În complexul din Laponia puteți merge și la saună.

Iglu Dorf – Gaastad, Elveţia

Foto: Instagram

În hotelul de gheață cu 11 camere, construit printr-o tehnică clasică de construcție a unui iglu, oaspeții sunt așteptați cu jacuzzi sculptat în zăpadă, saună fierbinte, zonă comunitară cu grătar și diferite programe, precum concursuri de construcție iglu sau de schi.

Icehotel – Jukkasjärvi, Suedia

Foto: Icehotel


Foto: Icehotel


Foto: Icehotel


De la fondarea hotelului, din 1989, sunt folosite anual 2500 de bucăți de gheață cu zăpadă, de câte 2 tone fiecare, pentru a oferi mereu un aspect spectaculos turiștilor din zona Cercului Arctic. În plus, hotelul de gheață care ne atrage cu 20 de camere tematice este deschis tot anul.

Sorrisniva Igloo Hotel – Alta, Norvegia

Foto: Sorrisniva Igloo Hotel


Foto: Instagram


În cel mai nordic hotel de gheață din lume se găsește și o capelă, fiind astfel totodată și un loc special pentru nunți. Paturile sunt acoperite cu blană de ren, care până la temperatura de -30 grade Celsius le face extrem de confortabile. În același timp, ne putem încălzi în saunele construite lângă iglu-uri.

Ice Village Tomamu – Hokkaido, Japonia

Foto: Ice Village Tomamu


Foto: Ice Village Tomamu


Unicul hotel de gheață din țară face parte dintr-un centru de divertisment de iarnă, cu patinoar, tobogan de gheață, magazin de jucării și cafenele. Este construit în apropierea pârtiilor de schi, unde iarna temperatura medie este de -30 grade Celsius.

Hôtel de Glace – Saint-Gabriel-de-Valcartier, Canada

Foto: Instagram


Foto: Facebook


Singurul hotel de gheață din America de Nord a fost construit în Quebec și este deschis doar când temperatura este foarte scăzută în mod constant: acolo, asta înseamnă minus 20-30 grade. Hotelul cu design meticulos este decorat cu candelabre și statui din cristale de gheață.

AMI MÉG ÉRDEKELHET