Iată câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faci cu mașina închiriată

Din păcate, multe persoane fac unele greșeli comune atunci când închiriază o mașină.

Foto: Shutterstock


Închirierea unei mașini este una dintre cele mai fără griji modalități de a obține transportul potrivit în timpul unei situații de urgență sau a unei călătorii scurte. Este imperativ să alegi mașina potrivită atunci când o închiriezi. În caz contrar, s-ar putea să plătești mai mult decât este necesar pentru închiriere sau să ajungi cu o mașină de închiriat care nu este potrivită pentru nevoile tale. Ai în vedere câte persoane vor călători în vehicul, precum și cât bagaj vei transporta. Așadar, ce să nu faci cu mașina închiriată?

​Nu amâna rezervarea

Indiferent de destinația călătoriei tale, încearcă să-ți rezervi închirierea mașinii cât mai devreme posibil. De cele mai multe ori, poți economisi în acest fel la tariful tău. În plus, vei avea o selecție mai largă de vehicule din care să alegi, ceea ce face mai probabil să obții mașina de care ai nevoie/dorești pentru călătorie.

Nu uita să verifici mașina în mod corespunzător

Foto: Shutterstock

Înainte de a pleca cu mașina închiriată, este important să verifici fiecare parte a acesteia pentru a evita eventualele probleme ulterioare. Nu lăsa deteriorările depistate nemenționate, deoarece acestea ar putea fi considerate responsabilitatea ta mai târziu.

Nu fuma în mașină

Cele mai multe companii de închirieri de mașini oferă mașini curate și bine îngrijite. Dacă decizi să fumezi în mașina închiriată, te poți aștepta să plătești o taxă de curățenie, precum și pentru reparare (în cazul în care ai fost neatent și scrumul a afectat covorul sau tapițeria mașinii).

Nu pleca cu mașina în afara țării fără permisiune

Foto: Shutterstock

Mașina închiriată va fi supusă unor reguli specifice dacă o folosești în altă țară. Dacă transporți mașina în altă țară fără permisiune, te poți aștepta să plătești o taxă separată la restituirea acesteia.

Nu oferi mașina altor șoferi

Mașina închiriată poate fi condusă doar de persoanele specificate în contract. Nu poți da mașina altcuiva fără permisiunea companiei de închirieri. Deci, dacă vrei să oferi mașina altor șoferi, discută în prealabil cu agenția de închirieri.

AMI MÉG ÉRDEKELHET