Pe una dintre cele mai izolate insule din lume nu se folosesc banii

Nu există zboruri sau servicii de transport cu vaporul către insulă.

Foto: Instagram


Bloggerul de călătorii Luke Korns a străbătut lumea în lung și lat, dar niciodată nu a ajuns într-un loc atât de special precum Utupua din Insulele Solomon. În videoclipul său, el dezvăluie o lume complet necunoscută pentru noi.

Americanul Luke Korns își câștigă banii într-un mod de invidiat: călătorind.

Vloggerul are 2,36 milioane de abonați pe YouTube. În ultimii ani, el a fost în locuri exotice precum Myanmar, Groenlanda și Senegal. Dar ultima sa aventură a fost extraordinară chiar și după standardele sale: a vizitat Utupua, unul dintre cele mai retrase locuri din lume, parte a Insulelor Solomon.

www.youtube.com

I Visited the Island that Capitalism Never Reached (no money used here)

Insula, situată la aproximativ 2.000 de kilometri nord-est de coasta Australiei, este una dintre cele mai izolate insule din lume, fără zboruri sau servicii de transport cu vaporul. Desigur, este dificil să ajungi chiar în cele mai importante așezări din Insulele Solomon, dar Utupua este puțin cunoscută chiar și de către cetățenii țării. Din fericire pentru tânărul vlogger, a întâlnit pe insula Nendo un bărbat din Utupua, care era nerăbdător să se întoarcă acasă. Bărbatul, un anume John Mark, s-a dus să lucreze în Nendo, dar nu și-a găsit vocația: se simțea mai mult acasă pe insula Utupua.

Foto: Shutterstock

Luke și John au închiriat împreună o barcă și, după o zi de călătorie, au debarcat pe insulă.

Dar tânărul american a trebuit să ceară permisiunea șefului de trib local pentru a rămâne. Din fericire pentru el, șeful a fost de acord să-l lase să rămână pe Utupua pentru o zi, iar băștinașii au organizat chiar o ceremonie de bun venit pentru neobișnuitul nou-venit.

Astfel, Luke a reușit să exploreze insula și să experimenteze ceva incredibil.

Insula nu are nici electricitate, nici bani, dar localnicii își trăiesc zilele într-o fericire continuă în ciuda - sau poate datorită - acestui lucru. Luke nu a simțit nicio discordie între băștinași, a simțit ca și cum toată lumea ar face parte din aceeași familie. Se pare că, uneori, asta este într-adevăr tot ce este nevoie pentru a fi fericit.

AMI MÉG ÉRDEKELHET