Turismul dus la nivel superior: tehnologia care spune pasagerilor la ce se uită pe geam

Dezvoltată de Institutul de Cercetare a Tehnologiei Industriale (ITRI) din Taiwan, tehnologia de urmărire a ochilor debutează la CES 2024, cel mai important târg de tehnologie din lume, care se desfășoară între 9 și 12 ianuarie în Las Vegas.

Ilustrație: Pixabay

Dacă te afli într-un tur de vizitare a obiectivelor turistice într-un autocar, nu vrei să îți întorci privirea de la atracțiile care trec pe lângă tine pentru a le căuta pe Google pe smartphone. Dezvoltat de ITRI, afișajul interactiv AR pentru vehicule este menit să te ajute în acest sens, expunând informații relevante pe geamul vehiculului.

Ilustrație: ITRI

Afișajul interactiv AR pentru vehicule este transparent și permite pasagerilor să vizualizeze și să interacționeze cu conținutul de realitate augmentată (AR), fără a fi nevoie să poarte dispozitive într-un vehicul în mișcare. Sistemul poate fi personalizat pentru diferite moduri de transport și poate fi încorporat în geamurile vehiculelor, în afișajele din mașină și în dispozitivele mobile personale. Atunci când pasagerii observă un loc de interes, călătorind într-un autocar, un microbuz sau o mașină echipată cu afișajul special, informațiile vizuale sunt prezentate în timp real, urmărind linia vizuală. Pasagerii pot atinge un indiciu vizual de pe ecran pentru a accesa informații detaliate.

www.youtube.com

AR Interactive Vehicle Display

În partea de sus a fiecărui geam al vehiculului este amplasată o cameră de urmărire a ochilor, iar un panou transparent cu ecran tactil microLED acoperă întreaga suprafață interioară a acestuia. Pe măsură ce pasagerul se uită pe geam, sistemul evaluează continuu direcția privirii sale.

Prin luarea în considerare a datelor GPS pentru a stabili viteza curentă a vehiculului și locația geografică, este posibil ca sistemul să poată determina atracția specifică pe care persoana o privește în acel moment. Sistemul utilizează aceste informații pentru a afișa o mică fotografie a atracției respective (pe panoul microLED), care apare alături de imaginea reală a pasagerului.

Ilustrație: ITRI

Dacă persoana dorește să afle mai multe despre ceea ce privește în acel moment, trebuie doar să atingă fotografia respectivă.

Acest lucru face ca informațiile să apară în căsuțe de text situate în jurul atracției.

Pentru a atenua răul de mișcare, este prevăzut un ajutor vizual pe ecran care se mișcă în funcție de deplasarea vehiculului. Soluția împiedică pasagerii să se simtă amețiți sau să aibă senzație de rău în timp ce vizualizează conținutul AR.

AMI MÉG ÉRDEKELHET