Călătorie auto mai distractivă și mai informativă, cu ajutorul AI

Premieră mondială la CES: Volkswagen integrează ChatGPT în vehiculele sale.

Foto: Volkswagen

La CES 2024, cel mai important târg de tehnologie din lume, care se desfășoară între 9 și 12 ianuarie în Las Vegas, Volkswagen prezintă primele vehicule în care chatbotul ChatGPT, bazat pe inteligență artificială, este integrat în asistentul vocal IDA.

În viitor, clienții Volkswagen vor avea acces permanent la baza de date a inteligenței artificiale tot mai prezente în toate modelele companiei auto germane echipate cu asistentul vocal IDA, și li se va citi conținutul căutat, în timp ce conduc.

Foto: Volkswagen

Cerence Chat Pro, de la partenerul tehnologic Cerence Inc., este baza noii funcții, care oferă o integrare unică și inteligentă a ChatGPT la nivel auto. Volkswagen va fi primul producător de volum care va oferi Chat GPT ca funcție standard, începând cu al doilea trimestru al anului 2024, în multe vehicule de serie.

Noul chatbot este oferit împreună cu cea mai recentă generație de infotainment la următoarele modele: ID.7 , ID.4, ID.5, ID.3, noul Tiguan și noul Passat, precum și în noul Golf. Activată de Cerence Chat Pro, integrarea ChatGPT în backend-ul asistentului vocal Volkswagen oferă o multitudine de noi capabilități care depășesc cu mult controlul vocal anterior. De exemplu, asistentul vocal IDA poate fi utilizat pentru a controla sistemul de infotainment, navigația și aerul condiționat sau pentru a răspunde la întrebări de cunoștințe generale.

Foto: Volkswagen

În viitor, inteligența artificială va furniza informații suplimentare ca răspuns la întrebări care depășesc acest nivel, ca parte a capacităților sale în continuă expansiune. Acest lucru poate fi util pe mai multe planuri în timpul unei călătorii cu mașina: ridicarea nivelului conversațiilor, clarificarea întrebărilor, interacțiunea într-un limbaj intuitiv, primirea de informații specifice vehiculului și multe altele - pur și simplu hands-free.

Nimic nu se schimbă pentru persoana aflată la volan.

Nu este nevoie să se creeze un cont nou, să se instaleze o nouă aplicație sau să se activeze ChatGPT: asistentul vocal este activat prin rostirea "Hello IDA" sau prin apăsarea butonului de pe volan. IDA stabilește automat prioritățile, dacă trebuie executată o funcție a vehiculului, dacă trebuie căutată o destinație sau dacă trebuie reglată temperatura. Dacă solicitarea nu poate primi răspuns de la sistemul Volkswagen, aceasta este transmisă anonim către AI, iar vocea familiară Volkswagen răspunde.

Foto: Volkswagen

ChatGPT nu are acces la datele vehiculului; întrebările și răspunsurile sunt șterse imediat pentru a asigura cel mai înalt nivel posibil de protecție a datelor. Acest lucru este facilitat de Cerence Chat Pro, care valorifică o multitudine de surse, inclusiv ChatGPT, pentru a permite IDA să ofere răspunsuri precise și relevante la aproape orice întrebare imaginabilă. De asemenea, funcția acordă prioritate securității și integrării fără probleme cu nenumăratele capacități ale IDA, oferind ușurință de utilizare pentru șoferi.

AMI MÉG ÉRDEKELHET