Milyen a világ a magasból? 7 különleges lombkoronasétány és kilátó!

Csodálatos panoráma, remek családi program – ezt nyújtják a lombkorona-ösvények és a kilátók.

Fotó: Spearhead

A tériszonyosok valószínűleg nem jönnek lázba a következő összeállítástól, de sokan biztosan azonnal elindulnának ezekre a lélegzetelállító sétányokra. Íme a legizgalmasabb kilátók és magaslati sétányok a nagyvilágban!

​New York, Egyesült Államok

Fotó: High Line

A High Line Park az egyik legnépszerűbb látnivaló New York-ban. Az egykori vasúti pályát 1980-ban zárták be, majd 2009-ben egy 2,2 kilométer hosszú részét átalakították magasban futó városi parkká. Gyönyörű növényzet, virágok, szabadtéri, művészi installációk várnak minket a megállás nélkül félórás séta alatt.

Neuschönau, Németország

Fotó: baumwipfelpfade.de

A Bajor-erdő Nemzeti Parkban felépített, 1300 méter hosszú lombkorona-sétány egy közel 44 méter magas, tojás alakú fakilátóhoz vezet. A 8-25 méter magasságban futó ösvény a bükkfák, a jegenyék és a lucfenyők között/fölött kanyarog, miközben magyarázó táblák segítségével tanulhatunk a tájról és a környező természeti szépségekről. A sétány és a kilátó is könnyen elérhető, akár kerekesszékkel és babakocsival is.

Derry, Észak-Írország

Illusztráció: Eden Project

Az Egyesült Királyságban épülő Eden Project Foyle két botanikus kertet köt össze. A beruházás már jó ideje elkezdődött, a most épülő ösvény mellett egy hatalmas biodóm működik, amely már most is látogatható.

Szingapúr

Fotó: Unsplash

A csodák kertjeként is emlegetett Gardens by the Bay jellegzetes „fái” egészen elképesztő látványt nyújtanak. A leginkább napelemmel működő „szuperfák” legmagasabb lombkoronájában (mintegy 16 emelet magasságban) található Supertree Observatory páratlan kilátást kínál a kert környezetére és a Marina Bay területére. Esténként fény- és hangshow-val várják a látogatókat.

Alberta, Kanada

Fotó: Instagram

A Jasper Nemzeti Parkban, hegyekkel körülvett érintetlen környezetben található, üvegpadlós Columbia Icefield Skywalk több mint 274 méter magasan áll a Sunwapta-völgy felett. Kitűnő a kilátás a hegytetőre, a folyóra és a völgyre.

Mpumalanga, Dél-Afrika

Illusztráció: God’s Window Skywalk

A védett Blyde River Canyonon belül található God’s Window Skywalk jelenleg fejlesztés alatt áll, ahonnan egészen különleges, sokak szerint inkább hátborzongató kilátás nyílik a környező tájra. A dizájnt egy imádkozó sáska alakja ihlette, a kilátót és az ösvényt idén adják át.

​Peach Springs, Egyesült Államok

fotó: Grand Canyon West

A lélegzetelállító West Skywalk a Grand Canyonra néz. A három méter széles, patkó alakú üveghíd 1200 méter magasságból biztosít rálátást a tájra. Mégsem kell félni, hiszen a Skywalkot úgy építették, hogy hetven, teljesen megtöltött Boeing 747-es utasszállító repülőgépet is elbírjon.

AMI MÉG ÉRDEKELHET