Látványos természetes fürdőhelyek a nagyvilágból

Ismerd meg a felejthetetlen élményt nyújtó folyókat, tavakat, vízeséseket és medencéket.

Fotó: Pixabay

A nyílt vízi úszás először kicsit kellemetlenül hathat a víz hidegsége miatt, de annál nagyobb élményt nyújt később, és az egészségednek is jót teszel vele. Miért pont te ne élnél a szabadon úszás lehetőségeivel? Ha idén nem is jutsz el ezekre a helyekre, álmodozni mindig lehet, és arra is tökéletes ez a lista, hogy kibővítsd a bakancslistás helyeidet.

Calanques Nemzeti Park, Franciaország

Fotó: Shutterstock

Ezeket a Marseille és Cassis közötti sziklákat nem a legkönnyebb megközelíteni, de a cél minden verejtékcseppet megér. Nem véletlenül emlegetik ezt a helyet Provence egyik legszebb természeti csodájaként, ugyanis a két óceáni öböl (Calanque de Port Pin és Calanque d'En Vau) éppen olyan idilli, mint ahogyan azt a képeslapokon láthatod. Mivel nyáron elég sok a turista, érdemes minél korábban kimenni, hogy lehetőleg senki ne zavarjon a mártózásban. A parkban lehet hegyet mászni, túrázni, búvárkodni, evezni és számos nagy múltú épületet, erődöt, barlangot és művészházat is felkereshetsz.

Red Beach, Görögország

Fotó: Shutterstock

A vulkanikus homokos strand az Égei-tengeri Santorini szigetén található. Vörös színe a vas oxidációjának köszönhető, marsbéli hangulatot adva a tájnak. A sziget annak idején része volt egy vulkánnak, amely i.e. 1613 körül tört ki, és több ősi civilizáció pusztulását eredményezte a Földközi tenger keleti medencéjében. Ha épp forróság van, itt még melegebbre számíthatsz a homok sötét színe és a talaj minősége miatt. De sebaj, mert azonnal megmártózhatsz a hűs türkizkék tengervízben, és ha a part közelében úszkálsz, megérezheted a meleg vízáramlatokat, amelyek a földalatti termálforrásokból erednek.

Devil’s Pool, Zambia

Fotó: Shutterstock

A Victoria-vízesés (a világ hét természeti csodájának egyike) szélén elhelyezkedő, természetes medence kizárólag gyalogtúrával érhető el a Livingstone-szigetről. A medence augusztus közepétől januárig tart nyitva, a Zambézi folyó szintjétől függően. Befizethetsz egy teljes Livingstone-szigeti túrára is (110 dollártól kezdődnek az árak, napi ötször indulnak), ami elképesztő egész napos programot nyújt. Az évek során az így befolyt pénzt tanári házak építésére, az oktatásra és az egészségügyi ellátásra, valamint egy hatalmas közösségi farm felépítésére használták fel, amely nemcsak élelmet biztosít, hanem a fenntartható, biogazdálkodás oktatóközpontja is.

Heaven Lake, Kína

Fotó: Shutterstock

Hatalmas krátertó Kína és Észak-Korea határán, 2189 méteres magasságban,. A világ legmagasabban fekvő vulkáni tavának vize télen jeges és nyáron is kimondottan hideg, de a kilátás mindenért kárpótol. A tó 3 kilométer hosszú, felszíne félhold alakú, a legmélyebb pontján pedig körülbelül 100 méter mély. A tiszta víz csendesen megbújik a hegyek között – itt hihetetlen csend és mennyei látvány vesz körül.

Kravica-vízesés, Bosznia-Hercegovina

Fotó: Shutterstock

A Ljubuskitól 7 kilométerre található vízesés egyedülálló természeti szépség, amit a Trebižat folyó alkotott. Nem nehéz megérteni, miért özönlenek ide olyan sokan a perzselő nyárban: a kristálytiszta víz tökéletes úszásra, a vízesések pedig gyönyörű hátteret biztosítanak hozzá, de vízi sportokra is bőven van lehetőség. A Kravica-vízesés minden évszakban más és más élményt nyújt, ezért érdemes más, kevésbé népszerű hónapokban is felkeresni.


AMI MÉG ÉRDEKELHET