Megérkezett az eddigi legerősebb széria BMW M modell

Még erősebb hajtáslánccal és exkluzív stílusjegyekkel érkezik a BMW M GmbH első hálózatról tölthető nagyteljesítményű modelljének csúcsverziója, a BMW XM Label Red.

Fotó: BMW

A BMW XM Label Red a Sanghaji Nemzetközi Autószalonon ünnepelte világpremierjét – 748 LE rendszerteljesítményével ez a sorozatgyártásban kínált eddigi legerősebb BMW M modell. Az XM Label Red sorozatgyártása 2023 augusztusában kezdődik, a csúcsverzióból a tervek szerint egy 500 példányban limitált exkluzív kiadás is napvilágot lát majd.

Fotó: BMW

BMW XM Label Red748 lóerős maximális rendszerteljesítményét az 585 LE teljesítményű V8-as benzinmotor és 197 lóerős elektromos erőforrás együttműködése biztosítja, így a csúcsverzió 95 lóerővel múlja felül a 2022 decembere óta gyártott BMW XM maximális teljesítményét.

A rendszer csúcs-forgatónyomatéka 200 Nm-rel 1000 Nm-re nőtt.

Fotó: BMW

A hajtáslánc-technológia erejét az M xDrive intelligens összkerékhajtás továbbítja az aszfaltra. A minden pillanatban rendelkezésre álló elektromos erőforrást a mérnökök a vezérlőelektronikával együtt a nyolcfokozatú M Steptronic automataváltóba építették be, ahol a villanymotoroktól megszokott módon, már a gázpedál enyhe érintésére is azonnali teljesítmény-leadással reagál.

A BMW XM Label Red így 3,8 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra.

Végsebességét a hajtáslánc-technológia vezérlőelektronikája 250 km/h-ban maximálja, az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M Driver’s Package teljesítménynövelő csomaggal azonban 290 km/h-ig kitolható.

Fotó: BMW

A lítiumion-akkumulátortelep kapacitása 25,7 kWh, amely így egy feltöltéssel 75-83 km tisztán elektromos hatótávolságot biztosít. Tisztán elektromos meghajtással a modell végsebessége 140 km/óra. Az elektromos motor egyedülálló hangaláfestéséről a BMW IconicSounds Electric portfólió gondoskodik, amelyet az Oscar-díjas Hans Zimmer zeneszerző komponált a bajor márka számára.

Fotó: BMW

A BMW XM Label Red sportautós utastere többek között BMW M multifunkciós ülésekkel, kényelmes térdtámaszokkal, M-specifikus tartalmakkal dolgozó BMW Ívelt Kijelzővel, a középkonzolon pedig M-specifikus vezérlőpanellel várja a bajor márka ügyfeleit. A luxusminőségű kényelemről az opcionális extrafelszereltség részeként fűthető háttámlák és ajtókárpitok, valamint Merino bőrből készült, vörös kontrasztvarrást és „XM” logót viselő párnák gondoskodnak. Látványos prizmatechnológiájának, festményszegélyeket idéző keretezésének és 100 darab világító LED-fényforrásának köszönhetően a háromdimenziós tetőkárpit teljes egészében egyedülálló.


AMI MÉG ÉRDEKELHET