5 activități care te vor face să te simți ca un localnic în Lisabona

Pe lângă vizitarea atracțiilor obișnuite, încearcă să trăiești ca un localnic în Lisabona timp de câteva zile.

Lisabona panorama
Foto: Shutterstock

Călătorii experimentați știu că, în orice oraș nou, este bine să găsești locuri pe placul localnicilor și să comanzi ceea ce le place chelnerilor. Dar mergi mai departe și încearcă să petreci câteva zile în Lisabona ca și cum ai locui acolo.

Dacă e cafea, atunci e bica!

Foto: Shutterstock

Localnicii din Lisabona au o vorbă despre cafea: cu cât este mai tare, cu atât mai bine, iar această cafea tare este cunoscută și sub numele de bica, ceea ce reprezintă, de fapt, un espresso. De asemenea, este important să o guști în mod adecvat: așează-te pe terasa unei cafenele și savurează și un pastel de nata, desertul preferat al localnicilor. Cafeaua bica este consumată de obicei și după prânz și, uneori, se adaugă puțin alcool, cunoscută fiind sub numele de bica com cheirinho.

Hai la plimbare!

Foto: Shutterstock

Cum altfel poți cunoaște cu adevărat un oraș dacă nu mergând pe străzile sale. Pune-ți niște pantofi comozi și ieși în oraș. De asemenea, poți închiria o bicicletă, mulți localnici le folosesc sau poți lua mijloacele de transport în comun în loc de autobuzele turistice, pentru a-ți face o idee mai bună despre adevărata Lisabona.

Du-te la piață!

Foto: Shutterstock

Localnicii glumesc adesea spunând că, dacă li s-a furat ceva, este foarte probabil să îl găsească la Feira da Ladra - tradusă literal ca piața hoților. De fapt, este o piață de vechituri unde localnicilor le place să meargă și unde turiștii pot petrece câteva ore plăcute în fiecare marți și sâmbătă, scotocind printre antichități, obiecte de artizanat și alte obiecte second-hand. Iar când ai terminat, ia prânzul la restaurantul Focaccia in Giro din apropiere, unde poți gusta cele mai bune sandvișuri din oraș.

Fă sport cu localnicii

Foto: Shutterstock

De ce să nu cunoști orașul în rutina lui zilnică? Dacă îți place să alergi, trebuie să știi că există o pistă de alergare minunată de-a lungul fluviului Tejo. Dacă nu ești un fan al alergării, poți parcurge distanța de 7 km de la Cias do Sodre până la Belem pe jos sau chiar poți urca pe bicicletă. Dacă vrei cu adevărat să alergi alături de localnici, începe în jurul orei 18:00 în timpul săptămânii sau dimineața în weekend.

Un sfârșit de zi revigorant

Foto: Shutterstock

După-amiaza târzie este ocazia perfectă pentru a te așeza într-un bar sau pe o terasă plăcută și a reflecta la ziua care a trecut, cu un cocktail portughez delicios în mână. Orientează-te spre cartierele Mouraria și Alfama, unde cârciumele vechi sunt aliniate pe străzi, și stai alături de localnici la o bere sau la un lichior portughez, ginjinha, înainte de cină.

AMI MÉG ÉRDEKELHET