Itt biztos te is megtalálod, amire vágysz – 7 kihagyhatatlan piac Londonból!

Étel, ital, virág, divat vagy régiség? London legjobb piacain szinte mindent megtalálunk.

Fotó: Shutterstock

Akár termelői piacot, akár divatos ruhákat keresünk, valamilyen szuper street foodot kóstolnánk, antik gyöngyszemek után kutatnánk vagy bővítenénk a lemezgyűjteményünket, érdemes ellátogatunk a brit főváros legjobb piacaira. Biztos, hogy nem térünk haza üres kézzel.

Alfies Antique Market, a régiséggyűjtőknek

Fotó: Shutterstock

Az egyiptomi stílusú art deco épületben található Alfie's Antiques Market több mint 40 éve vonzza a gyűjtőket és az alkalmi érdeklődőket. A négy emeleten mintegy 100 különböző kereskedő árulja keddtől szombatig az ékszerek, háztartási cikkek, dísztárgyak, emléktárgyak, bútorok és műtárgyak hihetetlen választékát.

Borough Market, az ínyenceknek

Fotó: Shutterstock

A London Bridge mellett található emblematikus élelmiszerpiac legalább 1014 óta működik valamilyen formában. Az ínyencek paradicsomaként is ismert vásár hagyományos élelmiszerpiacként működik, ahol kiváló minőség hús, hal, gyümölcs, zöldség, pékáru és egyéb hozzávalók kerülhetnek az igényes vásárlók kosarába, de annak is érdemes betérnie ide hétfőtől szombatig, aki egyszerűen kóstolna valami helyi street foodot.

Brick Lane Market, a kincskeresőknek

Fotó: Shutterstock

Vasárnaponként a kelet-londoni Brick Lane nyüzsgő utcái megtelnek bódékkal és itt aztán tényleg minden kapható! Biztos, hogy találunk olcsó gyümölcsöt és zöldséget, háztartási cikkeket és elektromos termékeket, de ugyanúgy akadnak ruhák és kézműves termékek. A piac egyik legnagyobb erőssége talán éppen kiszámíthatatlansága: ha szemfülesek vagyunk, egészen különleges darabokhoz is juthatunk másodkézből.

Brixton Market, a gasztronómiai kalandoroknak

Fotó: Shutterstock

Brixton a brit főváros egyik leginkább élettel teli negyede, piaca pedig az utóbbi években a gasztronómia zarándokhelyévé vált, ahol tengeri herkentyűket, kiváló pizzát, portugál konyhát, mexikói ételeket, jamaikai-európai fúziót és mindenféle karibi finomságot kóstolhatunk. Azért a vásárlóknak is bőven akad itt látnivaló: ruhákat, ékszereket, háztartási cikkeket, műalkotásokat, régiségeket is találunk itt a hét minden napján.

Greenwich Market, a történelem kedvelőinek

Fotó: Shutterstock

Ha az UNESCO világörökségi titulust viselő, történelmi Greenwichbe látogatunk, érdemes a helyi piacot is útba ejteni, ami 1737 óta várja a vásárlókat. Keddtől vasárnapig találunk itt ékszereket, ruhákat, használt bútorokat, érdekes ajándéktárgyakat és egyéb apróságokat, nem is beszélve az ínycsiklandó falatokról. Utána pedig irány a Királyi Csillagvizsgáló!

Camden Market, a nézelődőknek

Fotó: Shutterstock

Camden Market lényegében több, egymás mellett húzódó piac összefoglaló neve, amely az azonos nevet viselő kerület legnépszerűbb látványossága. Hetente mintegy 250 ezer ember fordul meg itt, hogy vásároljon, kóstoljon és főleg átélje a semmihez sem hasonlítható vásári hangulatot. A piac, ahol a kézműves termékektől, a ruhákon át a különleges bútorokig mindent találunk, a hét minden napján nyitva van.

Covent Garden Market, a divatrajongóknak

Fotó: Shutterstock

A Covent Garden szívében álló neoklasszikus piaci épület már önmagában is megéri a látogatást, hiszen igazi londoni nevezetesség. Hétfőnként antikvitásokat és gyűjtőknek szánt érdekességeket árusító standokkal van tele, keddtől vasárnapig pedig a kézzel készített ékszerektől a kézműves szappanokig mindent megtalálunk. Ezek mellett olyan hagyományos, állandóan működő divatüzletbe is betérhetünk, mint a Mulberry vagy a Tom Ford.

AMI MÉG ÉRDEKELHET