5 obiective turistice mai puțin cunoscute, dar foarte interesante din Londra

Merită să acorzi mai multă atenție atracțiilor mai puțin cunoscute din capitala britanică, deoarece în aceste locuri nu sunt așa de aglomerate.

Foto: Pixabay

Toată lumea știe care sunt cele mai importante atracții londoneze, dar iată cinci obiective care poate nu sunt cele mai populare, dar dacă te afli în metropola britanică, merită să le vizitezi.

Tate Modern

Foto: Shutterstock

Când te gândești la muzeele din Londra, primul lucru care îți vine în minte este British Museum sau National Gallery, însă și Tate Modern a devenit un centru cultural important. Muzeul găzduiește artă contemporană din întreaga lume, inclusiv picturi de Picasso, Dali și Warhol. Vizitatorii se pot plimba gratuit prin galerie, fiind necesare bilete doar pentru expozițiile temporare. Tate Modern este, de asemenea, o atracție de sine stătătoare, deoarece clădirea de pe malul Tamisei a fost transformată dintr-o fostă centrală electrică.

Neal’s Yard

Foto: Shutterstock

O alee colorată din zona Seven Dials, în apropiere de Covent Garden. Este un loc minunat, retras și merită o vizită numai pentru atmosfera clădirilor. Pe vremuri funcționeau depozite aici, dar acum strada este plină de magazine.

Vechiul Colegiu Naval Regal

Foto: Shutterstock

Muzeul Maritim se află la Greenwich, unde este și Observatorul Regal, care include meridianul 0. Fostul Colegiu Naval regal este considerat de UNESCO drept cel mai spectaculos ansamblu arhitectural și peisagistic din Insulele Britanice. Clădirea impunătoare a fost cândva un spital, după care a devenit colegiu. Mai recent, muzeul a fost folosit ca platou de filmare pentru o serie de filme, printre care „Discursul regelui”, „Patru nunți și o înmormântare”, „Răzbunătorii” și „Cavalerul negru: Legenda renaște”.

Churchill War Rooms

Foto: Shutterstock

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, premierul Winston Churchill și personalul său s-au refugiat sub străzile Londrei. Relativ în siguranță față de raidurile aeriene germane, aceste buncăre erau locul în care se discutau adesea deciziile politice. Astăzi, poți vizita buncărele, să vezi cum se trăia în timpul războiului și, nu în ultimul rând, să afli lucuri interesante despre viața unuia dintre cei mai importanți politicieni ai secolului trecut.

Churchill Arms 

Foto: Shutterstock

Încă un loc al lui Churchill pe listă, dar unul care se referă la distracție: construit în 1750, este unul dintre cele mai vechi pub-uri din Londra, numit astfel pentru că se spune că bunicii lui Churchill ar fi fost clienți obișnuiți ai localului. Iar în decembrie, mii de luminițe sunt înșirate pe pereți, transformând Churchill Arms într-unul dintre cele mai festive și magice locuri din Londra.


AMI MÉG ÉRDEKELHET