7 tipp egy felejthetetlen madridi utazáshoz

Fantasztikus panoráma, tapastúra és Hemingway kedvenc kávézója – a nyüzsgő spanyol fővárosban mindezt megtaláljuk.

Fotó: Shutterstock

Az egykor Barcelonához képest meglehetősen lassúnak számító Madrid mára az újjászületés mestere lett. Monumentális belvárosi építészete mellett modern bárokat és éttermeket, érintetlen parkokat, történelmi látnivalókat, sőt még egy városi strandot is találunk itt. Hoztunk most 7 tippet, hogy mivel tölts egy madridi kiruccanást.

Nézd meg a várost a magasból!

Fotó: Unsplash

A Círculo de Bellas Artes önmagában is lenyűgöző épület, 1926 óta meghatározó Madrid látképében, és ma különféle kiállításoknak és koncerteknek ad otthont. A látogatók oroszlánrésze azonban egyenesen a tetőre megy, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra, különösen a Gran Víára. A földszinten egy szépirodalmi kávézó is található, ahova érdemes betérni.

Járd be a királyi palotát még a tömeg előtt!

Fotó: Shutterstock

A Palacio Real de Madrid a spanyol királyok hivatalos rezidenciája, de rendeltetése pusztán ceremoniális – a spanyol királyi család egy ideje a (kissé) szerényebb Palacio de la Zarzuelába költözött. Számos értékes kincset hagytak azonban az épületben, ezek a műtárgyak pedig mind megtekinthetők a nagyközönség számára nyitva álló 50 teremben. A korai túrák reggel 8.45-kor kezdődnek, amikor a legtöbb turista még ráérősen kávézik, így megéri akkor érkezni.

Hűtsd le magad a városi strandon!

Fotó: Unsplash

A Manzanares folyó melletti hatmérföldes szakasz a városiak kedvelt helye, itt görkorcsolyáznak a sima ösvényeken, kéz a kézben sétálnak az árnyas fák alatt és gyönyörködnek a hattyúk, ezüst kócsagok és kacsák látványában. A gyerekek számára is ideális helyen szökőkutak és egy kis városi strand is várja a nyári hónapokban a pihenni és hűsölni vágyókat.

Vegyél részt egy tapas-túrán!

Fotó: Shutterstock

A Taste of Spain két és fél órás tapas-túráit egy hozzáértő helybéli vezeti, aki elkíséri a látogatókat a város legjobb bárjaiba és éttermeibe, ahol megkóstolhatják a hagyományos ételeket, és megtudhatnak néhány érdekességet az ibériai gasztronómiáról. Érdemes befizetni hozzájuk egy túrára, hiszen garantáltan a legjobb helyekre jutunk így el!

Térj be egy flamenco előadásra!

Fotó: Flickr/Wandering Tripod

Bár Spanyolország hagyományos tánca a déli régiókból származik, a fővárosba látogatók a madridi Teatro Flamencóban láthatják a legautentikusabb formájában. A világszínvonalú táncosok, énekesek és gitárosok magával ragadó előadásokat tartanak a hangulatos színházteremben, ami után nekünk magunknak is kedvünk támad elsajátítani a kasztanyettatechnikát.

Utazz a város feletti felvonóval!

Fotó: Shutterstock

A város két oldalát egy pár szép parkon keresztül köti össze a Madrid Teleférico, egy drótkötélpálya, amelyet a forgalmat elkerülni igyekvő ingázók és az új perspektíváját kereső turisták egyaránt szeretnek. Szálljunk fel a Parque del Oeste sarkában található állomáson és miután 11 percet töltünk a levegőben a Manzanares folyó felett, szálljunk le a Casa de Campo nevű parkban, ahol a város állatkertje és akváriuma, valamint a Parque de Atracciones de Madrid hullámvasútjai és egyéb attrakciói várnak ránk.

Igyál egy sört Hemingway kedvenc kávézójában!

Fotó: Cervecería Alemana


Ernest Hemingway egyik kedvenc ivóhelye a Cervecería Alemana volt, egy századfordulós kávézó, amely mai napig régi Spanyolország hangulatát árasztja. Fehér zakós, csokornyakkendős pincérek szolgálják fel gyakorlott kézzel a jamón adagokat és a cañas (kis sörök) köröket. A spanyol sörök választéka sokkal szélesebb, mint egy átlagos bárban, a Plaza de Santa Ana téren felállított szabadtéri asztalok pedig tökéletes lehetőséget kínálnak arra, hogy egy kicsit elmerüljünk a város nyüzsgésének látványában.

AMI MÉG ÉRDEKELHET