Nem tudod, hova ülj be Magyarországon? Íme a díjazott éttermek!

Taroltak a vidéki helyek a 2023-as magyarországi Dining Guide Év Étterme Gálán.

Fotó: Shutterstock

Évről évre hatalmas várakozás előzi meg a Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, a magyarországi gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét. Az ország legrégebbi gasztronómiai platformja minden évben több száz vendéglátóhelyet tesztel – ez alapján dől el a végső sorrend.

Fotó: Shutterstock

A Dining Guide 2005 óta adja át a legjobbaknak járó az Év Étterme és a Top 10 Étterem díjakat.

Az elmúlt közel 20 évben a magyar vendéglátóhelyek modernizációjával együtt a Dining Guide tesztelési metódusa és a kiadvány is folyamatosan fejlődött, ma pedig már teljes biztonsággal állítható, hogy látásmódjuk, felkészültségük és tevékenységük megfelel az európai étterem kalauzok színvonalának. A Dining Guide TOP100 Étteremkalauz idén nem csak a fine dining éttermeket és cukrászdákat látogatta végig, de 25 ötcsillagos szállodát is tesztelt, melyek zöme a fővárosban található. Ebből született az a Top 10-es lista, amelynek élén idén a Matild Palace végzett.

Fotó: Shutterstock

  • A Dining Guide Év Étterme díj nyertese a frissen 2 Michelin-csillaggal jutalmazott tatai Platán Gourmet Étterem lett, az Év Alternatív Vendéglátóhelye pedig a miskolci Il BAFFO by Avalon.
  • Az Év Cukrászdája díjat a Málna The Pastry Shop vihette haza, az Év Innovatív Konyhája címet pedig az esztergomi 42 Restaurant szerezte meg.
  • Az Év Szerethető Étterme a Casa Christa lett.
  • Az Év Séfje Szulló Szabina és Széll Tamás lett, az Év Szervizembere Németh Gergely a FELIX Kitchen & Barból.
  • Az ifjú séftehetségeket idén is díjazták, közülük Dalnoki Bence vihette haza az elismerést, az Év Sommelier-je díjat pedig Becker Gábor tudhatja magáénak a KOLLÁZS - Brasserie & Barból.
  • Az Év Borválasztéka díj nyertese a BOTANIQ Turai Kastély & Clarisse étterem, az életműdíjat ez évben Zsidai Ilona nyerte el.
  • A tavalyi év során bevezetésre került új díjkategória, a Dining Guide Best of the Best oszlopos tagjai pedig a Stand és a Mihályi Patisserie maradtak, továbbra is kiemelkedő minőséget képviselve a magyarországi gasztronómia életében.
AMI MÉG ÉRDEKELHET