Hai pe litoral – ghid pentru sezonul estival

Îţi arătăm ce plaje și cazări te așteaptă la Marea Neagră.

Foto: iStock
Marea Neagră nu și-a pierdut din popularitate nici în pandemie și nici după înlăturarea restricţiilor.

Plaje

Foto: cochilia.ro

La auzirea numelui Năvodari, multora ne revin amintirile din copilărie, orășelul fiind renumit pentru tabăra de copii. Lucrurile însă se schimbă, și chiar dacă plaja sa este în continuă construcţie și dezvoltare, devine o concurenţă reală pentru Mamaia, aflată mai la sud. În timp ce pe o parte a promenadei alternează încă hotelurile și clădirile de tip aparthotel funcţionale deja și aflate încă în construcţie, coasta evocă deja Riviera cu plajele sale amenajate cu gust, unde puteţi savura cocktailuri pe șezlonguri cu umbrele de stuf...

Tot în ultima vreme a devenit populară și Plaja Tuzla, ascunsă sub dealurile dintre Constanţa și Mangalia. Una dintre ultimele plaje sălbatice de la Marea Neagră, este amenajată doar cât să nu dăuneze mediului natural. Tot această atmosferă firească este emanată și de plaja Cochilia, deschisă la capătul coastei, amenajată astfel încât să se îmbine armonios cu mediul înconjurător.

Foto: Neversea Beach

Neversea Beach din Constanţa oferă și ea o atmosferă mediteraneană nealterată. Face parte din festivalul cu același nume, dar își așteaptă oaspeţii ca o oază de relaxare și înainte sau după eveniment. Cu elemente din materiale naturale, precum paie, răchită și iută, și o temă marină, plaja Neversea se întinde pe 28.000 de metri pătraţi. Pe lângă șezlonguri, zonele de relaxare, la câţiva metri de mare, includ și baldachine, perne, canapele, scoici din ratan și perdele care se unduiesc sub briza mării, în bătaia soarelui.

Cazări

Foto: Sandalandala

Deși în Vama Veche este forfotă eternă, în mod surprinzător putem găsi și aici o cazare liniștită. Așa este spaţiosul și lumi­nosul Maris, care nici nu este departe de centrul staţiunii, sau Tagoo, care așteaptă doar oaspeţi adulţi – grupuri de prieteni sau cupluri care după o noapte de dans nu vor să se trezească devreme.... Cu designul său spectaculos, Sandalandala a devenit deja un camping atât hippie, cât și de lux – cumva fără contradicţii, ci cu toate be­neficiile conceptului.

Foto: Casa De Mare

Cabinele și bungalourile sunt caracteristice și pentru Olimp: căsuţele din cadrul Casa Blanca, de exemplu, sunt înșirate perpendicular pe coastă. Un alt loc de cazare, mai liniștit din staţiune este Casa De Mare, cu plajă proprie și departe de agitaţie.

AMI MÉG ÉRDEKELHET