Ford Explorer: tehnologie germană, stil american

Cel mai recent rod al colaborării dintre Ford și Volkswagen amintește de SUV-urile americane.

Foto: Ford

Ford a dezvăluit o nouă versiune europeană a modelului Explorer. Crossoverul electric se bazează pe tehnologia modelului Volkswagen ID. 4, fără însă un indiciu exterior: designul amintește de modelele SUV nord-americane ale mărcii.

Foto: Ford

Fidel numelui său, noul Ford Explorer este un adevărat pionier, primul dintr-un lung șir de modele noi care vor face ca brandul american să ofere un portofoliu complet de modele electrice în Europa până în 2030. Crossoverul cu cinci locuri este o adevărată mașină de turism de familie, cu un portbagaj standard de 470 de litri, compartimente de depozitare practice și echipamente digitale remarcabile.

Foto: Ford

Consola centrală este dominată de un ecran tactil de 15 inci, care poate fi mișcat în direcție orizontală pentru a oferi tuturor șoferilor o vizibilitate bună. Un compartiment pentru două smartphone-uri oferă încărcare wireless în mod standard, iar tehnologia SYNC Move conectează dispozitivele la mașină prin Android Auto și Apple CarPlay. Modelul, care va sosi la sfârșitul anului 2023, va fi disponibil cu motoare electrice de 170, 231 sau 340 CP și o autonomie maximă de 350-540 km, în funcție de model.

Foto: Ford

AMI MÉG ÉRDEKELHET