ID.7 este primul model Volkswagen complet electric din clasa medie-superioară

Lansarea modelului ID.7 este programată pentru toamna anului 2023 în Europa și China; America de Nord va urma în 2024.

Foto: Volkswagen

Combinația dintre autonomiile de până la 700 de kilometri (WLTP), grup motopropulsor superior, interior spațios și tehnologii premium face din ID.7 o limuzină confortabilă pentru călătorii pe distanțe lungi și deschide un nou segment pentru familia ID. Cu o lungime de aproape cinci metri, modelul dispune și de un concept de operare îmbunătățit.

Foto: Volkswagen

Noul ID.7 este primul model Volkswagen electric cu o generație de propulsoare complet noi, ultra-eficiente. Cu cei 286 CP, este cel mai puternic motor pentru propulsie electrică și cu cel mai mare cuplu, care a intrat în echiparea unui model Volkswagen ID. până acum. Această variantă de putere este utilizată în modelul ID.7 independent de capacitatea de baterie aleasă. În funcție de capacitățile bateriilor, se preconizează că vor fi posibile autonomii de până la 700 de kilometri și capacități de încărcare de până la circa 200 kW. Prin urmare, ID.7 își evidențiază adecvarea pe distanțe lungi, pentru cei care conduc frecvent și pentru clienții cu flote.

ID.7 aer o lungime de aproape cinci metri.

Plafonul său coboară elegant spre spatele în stil coupé și contribuie la obținerea unui coeficient de rezistență aerodinamică excelent, de circa 0,23, în funcție de echiparea autovehiculului. Ampatamentul lung și ieșirile scurte în consolă creează suficient spațiu în habitaclu pentru toți pasagerii.

Foto: Volkswagen

Un nou concept de operare și afișare este introdus la modelul ID.7. Pe lângă ecranul infotainment de 38 de centimetri (15 inci), vine ca dotare standard și head-up displayul cu realitate augmentată, respectiv un nou concept de operare pentru climatizare integrat în nivelul superior al sistemului Infotainment, precum și butoane pentru funcții favorite, alocabile la alegere.

Noul plafon panoramic cu geam inteligent poate fi comutat între setarea opacă și cea transparentă prin comandă tactilă.

La fel ca multe alte funcții din ID.7, și plafonul poate fi operat prin comenzi vocale naturale - acest lucru este posibil prin intermediul noului asistent vocal IDA. Și scaunele față opționale sunt o dezvoltare nouă: pentru prima dată într-un Volkswagen, acestea oferă Climatronic adaptiv pentru scaune - cu răcire sau încălzire, în funcție de necesitate și, de asemenea, cu o funcție de uscare. Gama de opțiuni este completată de un sistem de sonorizare de 700 W de la Harman Kardon: 14 difuzoare de înaltă calitate, inclusiv un difuzor central în partea din față și un subwoofer în portbagaj furnizează o experiență impresionantă de sunet în noua limuzină Volkswagen.

Foto: Volkswagen


Sistemul Travel Assist poate prelua controlul lateral și longitudinal, în funcție de necesitate.

Dacă se dorește, ID.7 poate utiliza Travel Assist și pentru a oferi schimbarea asistată a benzii pe autostrăzi cu mai multe benzi pe sens, la viteze mai mari de 90 km/h. Șoferul monitorizează procesul, însă solicitarea la volan este redusă semnificativ. Dacă vorbim despre parcare, modelul electric Volkswagen poate executa independent manevre asistate în diferite moduri. Una dintre acestea este parcarea cu funcție memorie pe o distanță de până la 50 de metri. Pentru aceasta, șoferul rămâne în ID.7 sau monitorizează procedura de parcare din exteriorul autovehiculului, utilizând aplicația de pe smartphone.

AMI MÉG ÉRDEKELHET