Megaproiect de lux în Dubai: se creează un imens recif de corali

În largul coastei Dubaiului, un dezvoltator imobiliar intenționează să creeze până la 500.000 de metri pătrați de recif de corali.


În ciuda pandemiei, construcțiile au continuat cu pași rapizi în Heart of Europe, un proiect ambițios de a recrea pe coasta Dubaiului spiritul destinațiilor europene populare. Grupul Kleindienst, dezvoltatorul din spatele megaresortului care va face parte dintr-o rețea de insule artificiale numite „The World", a înființat Institutul Coral pentru a îngriji și regenera coralii din zonă.

Foto: Heart of Europe

Folosește o tehnică cunoscută sub numele de „fragmentare", în care bucăți de corali sunt tăiate cu un ferăstrău electric mic, permițând fiecărui coral să se regenereze chiar și de sute de ori. Bucățile de corali vor fi apoi depozitate în rezervoare de apă, monitorizate, hrănite și îngrijite de o echipă de biologi marini până când vor crește suficient pentru a recrea un recif.

Un studiu din 2018 a constatat că 73% din coralii din EAU au fost distruși, în mare parte din cauza schimbărilor climatice și a activității umane.

Foto: Heart of Europe

Grupul Kleindienst a declarat că scopul priectului Heart of Europe este de a arăta că dezvoltarea și viața marină pot co-exista într-un mediu sustenabil. Coralii vor deveni, de asemenea, o caracteristică de amenajare a peisajului hotelurilor de lux, a 4.000 de proprietăți rezidențiale și a peste 50 de atracții turistice, inclusiv iconicele vile plutitoare Seahorse.

Galerie foto






AMI MÉG ÉRDEKELHET