A sosit vara: MINI a prezentat în premieră un model electric decapotabil

Pentru prima dată, MINI combină distracţia maximă la volanul unei decapotabile cu mobilitatea electrică, printr-un MINI Cooper SE Cabriolet unic, creat în scop pur demonstrativ.

Foto: BMW Press

Soare, temperaturi în creştere, peisaj verde proaspăt: la timp pentru sezonul estival, MINI prezintă în premieră MINI Cooper SE ca decapotabilă electrică. Nu ca o versiune de serie, ci ca un exemplar unic care arată modul în care ar putea continua drumul către un brand premium complet electric şi, de asemenea, să electrizeze în viitor condusul sportiv al unei decapotabile emblematice.

Foto: BMW Press

Ca model decapotabil cu patru locuri, MINI Cooper SE Cabriolet este singura decapotabilă premium de clasă mică din lume care are un sistem de propulsie electric. Modelul unic va fi prezentat publicului pentru prima dată la tradiţionalul eveniment "MINI Takes the States" din SUA. Drumurile întortocheate dintre Burlington, în Vermont, şi Greenville-Spartanburg, în Carolina de Sud, sunt perfecte pentru a oferi comunităţii MINI reunite o primă impresie despre sentimentul go-kart tipic pentru marcă.

Foto: BMW Press

Exemplarul unic se bazează pe caroseria MINI Cooper S Cabriolet și foloseşte aceleaşi componente de propulsie ca şi MINI Cooper SE. Distribuţia armonioasă a maselor pe axe datorită motorului electric mic favorizează comportamentul agil şi uşor de controlat. Motorul electric de 135 kW/184 CP permite un sprint de la 0 la 100 km/h în 7,7 secunde. Cu o autonomie de 230 de kilometri determinată în ciclul de testare WLTP, sunt posibile excursii cu decapotabila în mediul urban, precum şi dincolo de limitele oraşului.

Foto: BMW Press

MINI Cooper SE Cabriolet combină distracţia condusului unei decapotabile cu funcţionalitatea inteligentă. Soft topul textil complet electric şi astfel deosebit de silenţios poate fi deschis şi închis în 18 secunde. La atingerea unui buton, soft topul poate fi activat atunci când conduceţi cu până la 30 km/h şi permite trei setări: deschis, închis sau ca trapă.

AMI MÉG ÉRDEKELHET