Croaziere spectaculoase în locuri îndepărtate

Destinații speciale cu cultură locală deosebită.

Navă de croazieră
Foto: Shutterstock


Croazierele sunt asociate în principal cu Marea Mediterană și Caraibe, dar există multe alte locuri pe Pământ care oferă experiențe interesante, accesibile doar pe mare. Iată câteva dintre ele, cu peisaje exotice și culturi locale fascinante.

Insulele Galapagos 

Foto: Shutterstock

Acest arhipelag din Pacific, care aparține Ecuadorului, a devenit primul sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, când a fost înscris pe prestigioasa listă în 1978. Situate la aproape 1.000 de kilometri vest de continentul sud-american, insulele găzduiesc aproximativ 9.000 de specii de animale, iar 98% din teritoriul lor a fost declarat parc național și reprezintă o prioritate pentru conservare. Insulele Galapagos reprezintă o destinație importantă în cadrul croazierelor, unde vizitatorii pot vedea animale, care trăiesc doar aici. Punctul culminant al călătoriei este rezervația de broaște țestoase Cerro Colorado, de 15 hectare, creată pentru a salva țestoasa uriașă din Galapagos, pe cale de dispariție.

Antarctica

Foto: Shutterstock

Pentru europeni, nu există nicăieri pe Pământ alt punct mai îndepărtat decât Polul Sud, motiv pentru care lumea aspră a celui de-al șaptelea continent are un farmec aparte. Liniile de croazieră răspund cererii, ducând călătorii curioși pe țărmuri stâncoase, înghețate și munți vulcanici. Pasagerii a National Geographic Expedition vor întâlni, de asemenea, balene, foci și o mulțime de pinguini – se estimează că 20 de milioane de perechi de pinguini trăiesc pe calota de gheață din Antarctica. Oricum, merită să alegi nave mai mici, sub 500 de pasageri, care pot ajunge în locuri mai inaccesibile.

Râul SEPIK

Foto: Shutterstock

O croazieră de-a lungul râului Sepik din Papua Noua Guinee propune o experiență culturală unică, oferindu-ți o perspectivă asupra vieții triburilor străvechi care au trăit acolo timp de mii de ani și care își păstrează și astăzi tradițiile. Vizitatorii pot admira operele de artă ale triburilor, inclusiv măști din lemn, scuturi, totemuri și tobe. În cadrul voiajului "Sepik Soiree" de 70 de mile marine al True North, pasagerii pot petrece o zi întreagă pe insula Ponam.

Insula Skye

Foto: Shutterstock

Cunoscută pentru stâncile sale abrupte și câmpurile verzi, cea mai mare insulă a Hebridelor interioare, situată în largul coastei de nord-vest a Scoției, i-a inspirat pe regizorii de film cu peisajele sale dramatice, care au fost prezentate în pelicule precum "Prometheus", sau "47 Ronin". Croaziera "Skye and Small Isles" a companiei Hebridean Cruises cuprinde unele dintre cele mai frumoase peisaje din arhipelagul scoțian, vizitând insule precum Muck, Eigg, Rum și Canna, precum și Skye. De asemenea, poți vedea delfini și balene.

INSULELE Ryukyu

Foto: Shutterstock

Pe lângă cele patru insule principale bine-cunoscute, Japonia are alte 14.000 de insule, inclusiv minuni naturale nelocuite și neatinse. De exemplu, insulele subtropicale Ryukyu, unde compania Ponant operează croaziere. Insula Yakushima, înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO, oferă munți acoperiți de păduri de cedru vechi și cascade în cascadă. Poți descoperi modul de viață al Regatului Ryukyu (1429-1879) într-un sat tradițional din Parcul Naţional Iriomote Ishigaki și, dacă ajungi la momentul potrivit, poți asista la un spectacol de dans și tobe tradiționale.

AMI MÉG ÉRDEKELHET