New Orleans – de neratat! (partea a II-a)

New Orleans este unul dintre cele mai incitante orașe din Statele Unite, vizitatorii găsind aici în același timp culturile franceză, spaniolă, afro-americană și caraibiană, ceea ce oferă o atmosferă captivantă localității din sudul țării.

Foto: Shutterstock

New Orleans este cea mai populară destinație turistică din sud-estul Statelor Unite și totodată cea mai mare localitate a statului Louisiana. Fie că plănuim o vizită mai lungă aici sau doar una de câteva ore, există multe de văzut și de explorat în cel mai european oraș american. .

Audubon Zoo

Dacă agitația orașului pare deja prea mare, grădina zoologică locală este o alegere excelentă pentru a ne răcori într-un mediu frumos, verde, într-un oraș cu o climă de altfel foarte umedă. Dincolo de „standardele” unei grădini zoologice, aici avem ocazia de a fotografia chiar și aligatori albi.

Steamboat Natchez

Paradisul navelor ne oferă ocazia de a admira orașul dintr-o perspectivă specială: mai ales în preajma zilelor de sărbătoare se fac excursii cu vapoare cu aburi, oferind de obicei un program de două ore. Să ne așteptăm la prețuri destul de piperate ale alimentelor de la bord, așa că mai degrabă să gustăm aceste specialități în altă parte.

Magazine Street

Pe strada destul de lungă care urmează linia fluviului Mississippi putem vedea cele mai multe case tipice colorate din New Orleans. Nu lipsesc nici magazinele care oferă produse unice, așa că dacă vrem să cumpărăm ceva cu adevărat special ca suvenir, de aici să alegem un cadou. Iar dacă ni se face foame de la cumpărături și plimbare, putem intra în nenumărate baruri și restaurante.

Mardi Gras

Carnavalul din New Orleans este cel mai vechi festival cunoscut din Statele Unite, a cărui popularitate se apropie de cea a carnavalelor de la Veneţia şi Rio de Janiero. Deși Mardi Gras este cel mai cunoscut eveniment, indiferent de sezonul în care trecem prin oraș, putem fi siguri că vom întâlni un eveniment stradal cu muzică și dans, deoarece există zeci de parade în fiecare an.

City Park

Pe teritoriul de 1.300 de hectare ce aparțin parcului orășenesc găsim o grădină botanică, un muzeu de artă și – spre bucuria copiilor – un parc de distracții. Tot aici a fost finalizat recent un parc acvatic, iar dacă vrem să ne relaxăm în mod activ, putem folosi terenurile de tenis și golf, dar și o alergare matinală sub umbra stejarilor de 800 de ani poate fi o experiență de neuitat.

​Delicatese și gustări ciudate

Foto: PXhere

Există câteva locuri și mâncăruri care cu siguranță trebuie vizitate și gustate atunci când trecem prin New Orleans. La French Market, adică piața franceză, vom găsi preparate locale; de exemplu carne de aligator, care poate părea bizară la început, dar în esență are un gust asemănător cârnaților tradiționali. Bucatele locale emblematice sunt și stridii la grătar, sandvișul umplut cu carne de vită și fructe de mare numit Po’ Boys, gumbo, tocănița creolă de carne și orez sau gogoșile beignet cușer și vegane în același timp, „rămase” din influența franceză – pentru a numi doar câteva dintre ele.

Restaurantele de pe Bourbon Street sunt îndrăgite de mulți, dar nu trebuie ratate nici magazinele și buticurile mai mici, deoarece plimbându-ne pe străzile orașului putem întâlni și arome caraibiene, spaniole sau franțuzești.

AMI MÉG ÉRDEKELHET